Új hozzászólás Aktív témák

  • madgie

    titán

    válasz Ragnar95 #25311 üzenetére

    Nálam a laktózérzékenység már lassan tíz éve játszik, nem olyan durva az, a legtöbb helyen (nem meki) még a gyros-ból is kispórolják az igazi sajtot, helyette a teszkóban is kapható pizzafeltétet (vagy mifenét) tesznek bele. Tömény műanyag, íze sincs sok, de baromi olcsó. Olvasztva fogyasztható, nyersen csak a helyet foglalja a pitában :D

    Amúgy maga a laktózérzékenység lófütty, megtanul vele az embere hamar együtt élni, de mikor a gyomorsavad már olyan extrém, hogy nem tudsz paprikát, nem átsütött hagymát, meg hasonlókat enni, na az a művészet a magyar konyhában. Sajnos én kénytelen vagyok így élni, hét éve nem ettem egy jó lecsót, a kolbász két napra kifektet, de mondjuk egy szál véres hurka akár reggelire is befér, semmi bajom nem lesz tőle. Gyakorlatilag a nyaralásaim is arról szólnak, hogy semmit nem merek megenni az éttermekben, mert ha túl fűszeres, végem van. De itthon is mókás kikérni gyorskaját: szia, gyrost kérnék mártás nélkül, hagyma nélkül, ha paprikát tennél bele (errefelé szokás) ne tedd, igen, nem lesz száraz, de tolj bele nyugodtan több ketchupot.

    Ja, a laktóztablettával nem árt vigyázni, nem csodaszer, én is évekig szedtem, de gyakorlatilag azóta vagyok jobban, mióta abbahagytam és kizártam minden "normális" tejes cuccot az étrendből. Ezt úgy kell érteni, hogy kiflit sem eszem, csak például zsömlét. A tej, joghurt satöbbi megoldható hálistennek más úton, például az aldi is tömve van most laktózmentes tejtermékekkel, most is ott van a jó camembert a hűtőben, imádom a sajtokat.

Új hozzászólás Aktív témák