Új hozzászólás Aktív témák

  • BlacKSouL

    addikt

    válasz Integra #10282 üzenetére

    De az is durva, mikor ülök valaki mellett, elkezd esni, töröl egyet, jó esetben elindul a lapát, de törlésnek nem nevezném amit csinál. Egyenetlenül szétmaszatolja a vizet, és még a menetszél sem segít. Aztán a végén kiszállok, megnézem a lapátot, és már szinte a vertebra töröl mert már a blade nyaka is elkopott teljesen. Kérdem miért nem cseréli ki, mondja hogy egy darabig még elvan, már megszokta, majd már a kocsival együtt. Hát aztán nem ülök be legközelebb mellé.
    Sajnos szakmai ártalom, ha látok egy pocsékul törlő lapátot, akkor görcsbe rándul egy izom a nyakamban :) Nekem az jelenti az ablaktörlést, ha 50-es tempónál szemerkélő esőben egyet törlök, és a visszatérő lapát nyomán kb 0,5 másodpercre egy teljesen homogén vízréteg alakul ki, amit a menetszél fél másodpercen belül leszárít.
    Megjegyzem jótanácsként, hogy a Civicben a tandem törlésnél hacsak nem életbevágó a villámgyors törlés, akkor nem fölfelé kell lökni a kart, hanem lefelé egy törlésig aztán vissza, mert felfelé pöccintve a lehető legnagyobb sebességgel csapja szét, míg lefelé tolva lassan töröl egyet. Élettartam guminak is, karnak is, meg a teljes szerkezetnek is rövidebb ha hirtelen kell mozognia. Mondjuk amilyen szinten túl van méretezve az erőátvitel.. ;]

    Aláírás (nem kötelező megadni)

Új hozzászólás Aktív témák