Új hozzászólás Aktív témák

  • sifarr

    senior tag

    válasz RR-13 #13082 üzenetére

    Igen, írtad, hogy határozatlan az erste-s szerődés. 1 nappal korábban meg azt, hogy határozott idejű. Linkelhetném, de hagyjuk, nem érdekes.
    Nem érdekes azért, mert most egy nagyon fontos dolgot írtál! És nagyon jó, hogy a Kúriának a véleményét idehoztad, hivatkozol rá, idézed.
    Elolvastam, elejétől a végig. Szerintem tévesen értelmezed és alkalmazod az erste-s esetre. De nem vagyok jogász, valószínűleg te sem. Emberből vagyok, tévedhetek. Ahogy egy callcenteres is lehet emberből: tévedhet, lehet tájékozatlan, stb. Nem tudjuk eldönteni, hogy melyikünknek van igaza. A többiek sem.
    Készséggel elismerem, ha tévedtem, hogy te értelmezed jól a dolgokat. Viszont ...
    Ha neked van igazad, te értelmezed, alkalmazod jók a Kúria véleményét, akkor többről van szó, mint pár ezer forintról.
    Akkor a bank nem tett eleget az eljárásban a "jóhiszeműség és tisztesség követelményének", az ügyfelek hátrányára bontotta meg "a szerződésből fakadó jogosultságok és kötelezettségek egyensúlyát", stb. Magyarul tisztességtelen volt. Nem most, hanem már 3-4 évvel ezelőtt a szerződéskötéskor!
    Nagyon jól látod! Akkor azért tisztességtelen a bank, mert - ahogy írod - "olyan feltételt fogadtattak el velünk 3-4 éve, aminek a részleteit a jövőre nézve nem is lehetett ismerni pontosan". Ráadásul te/ti nemrég kötöttetek bankmonitoros számlát a CIB-nél. Ők pontosan ugyanezt tették veletek. Aláíratták veletek, hogy 2 év múlva átválthatnak titeket sima ECO-ra. Egyikőtök se tudta/tudja, hogy 2 év múlva milyen díjtételei lesznek az ECO-nak. 2 év alatt biztos változik 5-6-szor a kondíciós lista. Szinte biztos emelkedik az utalási díj, ez nektek hátrányosabb lesz, mint a jelenleg szerződéskötéskor díj.
    Ha igazad van, akkor ne ússza meg a bank a tisztességtelen eljárást azzal, hogy elenged pár ezer forintot. Büntetést érdemelnek a hatóságtól. Az Erste is, a CIB is. Fizessenek csak 100 milliót, 1 milliárdot, 5-öt, többet. Megérdemlik. És kötelezze őket a hatóság a tisztességtelen eljárás megszüntetésére, az ügyfelek javára. Visszamenőleg is.
    RR-13! Te rengeteg időt, energiát áldozol arra - én így látom-, hogy tanácsot adj, felvilágosíts, tájékozódj és tájékoztass, stb., stb. Nem magadért, önzetlenül másokért csinálod. Ez tiszteletre méltó. Hiszed, nem hiszed, tisztellek érte. Most több ezer privilégium L-es kedvezménye lejár. Közülök páran olvassák ezt a topicot. Segíts azoknak, akik ki fogják fizetni azt a pár ezrest semmiről nem tudva.
    Panaszold be a felügyeletnél az Erste-t és a CIB-et. Írj le mindent, indokolj, mellékeld a dokumentumokat, hivatkozz ÁSZF-re, a Kúriára is. Kérj gyors döntést, mert az Erste esetében most akut a probléma. Ha igazad van, akkor a hatóság nemcsak megbünteti a bankokat, azokat is kártalaníttataja utólag, akik jóhiszeműek voltak.
    Szívesem megtenném én is, de nem tehetem. Nem vagyok érintett. De főképp én nem tudnék a panaszban érvelni a bankokkal szemben, mert ... Úgyis érted, miért.
    Ha másokért "nyertél" a hatőságnál, akkor írd meg ide. Ígérem, igyekszem elsőnek lenni, hogy megköszönjem neked. Ígérem, le fogom írni, hogy tévedtem, neked volt igazad. Ígérem, hogy utána halálomig nem fogok ebben a topicban hozzászólni. Sőt, utána se! :K
    Egyébként nincs is olyan nagy ellentét közöttünk. :N Furcsa helyzeteket hoz az élet. A napokban derült ki, hogy a lányomat szivatja a Fundamenta. Nem részletezem, nem banki ügy. Hétfőn adom postára a levelemet nekik (tértivevénnyel). Udvariasan elküldöm őket a ... oda. Megírom nekik, hogyan tehetik jóvá a szivatást, és mivel kompenzálhatnak a szivatásért. A feltételeket nem ők dönthetik el, én szabom meg. Nem érdekel, ha diktátumnak veszik. Bejelentem azt is, ha nem teljesítik, akkor panasszal élek. Nem a pénzügyi békéltetőnél, azok csak egyedi esettel foglalkoznak. A felügyletnél. Mert a szivatás nem csak a lányomat érinti, hanem sokakat. Ott már többet fogok írni: az eljárás hibáiról, tisztességtelenségéről, az ügyfél érdekeinek megsértéséről biztonsági területen, stb. Én is szivatni fogom őket a hatóság előtt. Nyerni fogok! :K
    Én nem vagyok altruista, mint te. :( Ha jóváteszik, kompenzálnak, akkor hagyom az egészet. Másokért nem áldozok időt, fáradságot. Sajna, lusta, önző ember vagyok. :((( Ez van. :O

Új hozzászólás Aktív témák