Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz c41r0^ #12739 üzenetére

    Hát ja. Manapság a házimozi, főleg ha PC-ről tolod (de ha nem akkor inkább csak kevesebb dologba van beleszólásod/rálátásod, ami még persze nem garantálja a megfelelő eredmény) kicsit revers engineering, inkább csak empirikus úton próbálod visszafejteni, hogy mi lehetett az alkalmazott "szabvány".

    Ilyen az is, hogy sok fejben ott van a "gamma 2.2", pedig ha mélyebbre mászik az ember, akkor azt véli felfedezni, hogy igazából 2.35-ös gammára kéne céloznia filmekhez.

    Vagy épp, hogy találd ki mi történik, mikor az "XXX Hz-es TV"-t YY Hz-el eteted.
    És a 24.000, 25.000 vs 24.000/0.001, 25/1.001
    Már az is jó kérdés, hogy a pillanatnyi technológiai lehetőségek mellett minek vette át a HDTV és Blu-Ray a régi fekete-fehér TV-k kompatibilitását segítő 0.001-es osztót. :W).
    De miért agyalnak mindig addig a VGA driver írói is, míg teljesen szétbasszák a kompatibilitást, és annyira lekorlátozzák a funkcionalitást a "felhasználóbarát = hülye barom ne turkálja amihez nem ért -> ne lehessen babrálni semmit" elvvel, hogy totális lesz a káosz.

    Én is épp azon agyaltam, hogy a 200Hz-es plazma ami max 60Hz-et fogad PC-ről, és a 96Hz mód csak extra funkció 1080p24-hez, az mégis mit kezd azzal a 60Hz-el?
    Miért nem lehetett volna elmerészkedni addig, hogy 100Hz-et is fogad? Vagy ilyenkor értelem szerint 120Hz-re állítja magát? (Persze nem teszteltem még élőben, hogy mi a helyzet.)

    (#12741)
    Szerintem nincs már driveres limitálás, hanem ugyan úgy kezeli őket a software-es oldal. Vagyis csak a felhegesztett (és ilyen szempontból néhol azonos, máshol eltérő) alkatrészeken múlik a minőség.

    A Reclockban még újra is mintavételezi. Bár mire a hangkártyából is kijut, már isten tudja mi lesz abból a 48080Hz-ből, és hasonlókból, de a 23.976->24fps szerintem működőképes dolog lehet, ha nincs lehetőség egyéni felbontásokat erőltetni.
    De ha a TV mégis 23.976 többszörösén jár, szerintem még mindig nem megoldás 24Hz-el etetni, sőt, 24fps-el így talán rosszabb is lesz. Ha 24 többszörösén jár, akkor nyertél.

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák