Új hozzászólás Aktív témák

  • simico

    aktív tag

    Pár hét híján 2 éve vettünk költözés után háztartási gépeket, rövid beszámoló az eddigi tapasztalatokról.

    Beko DFN-28422 S mosogatógép (103.499,- Ft, 5 év garancia)
    Ugyanolyan jól végzi a dolgát mint a korábbi Bosch mosogatógépeink. Állítható magasságú felső kosár, evőeszközfiók és evőeszköztartó kosár is van (mi a kosarat nem használjuk, a fiók nekünk kényelmesebb), mindkét kosár tele van tányérrögzítő tüskékkel és ezek mind lehajthatók, plusz kar és opció az extra koszos edényekhez. Halk, szinte észre se venni amikor megy. Kinézetre, építési minőségre nem láttam különbséget akár a korábbi, akár az üzletben mellette levő Bosch gépekhez képest. 3in1 tablettát használunk, korábban Jar Platinum, március óta pedig az akkor vásárolt Finish Powerball GigaPack.
    Negatívumok: a kezelő gombok kissé olcsó hatásúak, lehetnének minőségibbek. Használatot nem befolyásolják, így annyire minket nem zavar.
    Ismét megvenném? Igen. Abszolút elégedettek vagyunk vele.

    Beko DPS-7405 GB5 hőszivattyús szárítógép (129.999,- Ft, 5 év garancia)
    Szinte csak az 1 óra 50 perces napi programot használjuk, tükéletesen teszi a dolgát a hétköznapi mosott ruhákkal. Kabáthoz, több vastag farmerhoz, több törölkozőhöz szoktuk csak a megfelelő hosszabb programot használni. Néhány kényes ruha kivételével minden megy bele, eddig egyetlen ruha sem ment össze. A felső szöszgyűjtő és alul a szivacs jól teszi a dolgát, utóbbit minden harmadik használat után ki szoktuk porszívózni és félévente kimosni (hálóban mosógépbe rakva, addig a tartalék szivacs van a gépben). Baromi jó, hogy a száradó ruhákat nem kell kerülgetni, nem párásítanak, illetve puhábbak is a ruhák. Plusz allergia szerzonban nem lesznek tele pollennel.
    Negatívumok: a kezelő gombok és kissé olcsó hatásúak, lehetnének minőségibbek. Használatot nem befolyásolják, így annyire minket nem zavar.
    Ismét megvenném? Igen. Abszolút elégedettek vagyunk vele. Édesanyám is vett magának egyet.

    Beko WTV 6632 B0 mosógép (86.999,- Ft, 5 év garancia)
    Költözés után a felültöltős viccpúl végleg beadta a kulcsot, így gyorsan kellett új mosógépet nézni. Elöltöltőset akartunk, a fürdőajtó miatt keskeny gép kelett. Szinte csak a 90 perces napi expressz programot használjuk extra öblítés opcióval a hétköznapi szennyeshez, a különleges vagy kényesebb ruhákhoz a megfelelőt a tucatnyi programból. Folyékony mosószerrel használjuk. Eddig mindent szloen tisztára mosott, elégedettek vagyunk.
    Negatívumok: a kezelő gombok és kissé olcsó hatásúak, lehetnének minőségibbek. Használatot nem befolyásolják, így annyire minket nem zavar. A dobforgató motor hangosabb a korábbi mosógépeinkhez képest, elég markáns hangja van. Szerencsére zárt fürdőajtó mögül nem hallatszik ki.
    Ismét megvenném? Igen, ha keskeny gép kéne megint. Most már elférne normál gép is, illetve a keret is nagyobb lenne.

    Karcher VC3 Premium porszívó (tartalék HEPA 13 szűrővel együtt 46.280,-, 2 év garancia)
    Multiciklonos porszívó. Kombinált fej, parketta fej, résszívó fej, bútorecset fej jár hozzá. A motor elött szivacsszűrő, mögötte az egyik kerékben a Hepa 13 szűrő. Eredetileg egyáltalán nem volt szőnyeg a házban, csak kemény padló amin viszonylag jól is teljesített. Aztán mégis lett egy-két szőnyeg a hidegebb padlórészeken... és sajnos szőnyegen már nem igazán teljesített jól. A kombinált fej is elég béna és szerintem a szívóerő sem tűnik elégnek szőnyeghez. Legalábbis nálunk kissé kínlódós volt a szőnyegek porszívózása, sokszori áttolás után, elég nehezen akarta a szöszöket felszívni. Tartály egyetlen mozdulattal könnyen üríthető, nekem porallergiásként nem okozott gondot a kinti kukába kiüríteni. A tartály és a multiciklon könnyen szétszedhető és mosható, egy-két havonta át lettek mosva zuhanyzóval, illetve a motor előtti szivacs át lett mosva. Ezen egyébként elég kevés kosz volt, a Hepa szűrő is elég tiszta, jól működött a multiciklon (még ha nem is olyan jó, mint egy Dyson).
    Negatívumok: a kombinált szőnyeg-/padlófej szerintem ritka béna, az aljáról a filc csíkok néhány használat után le is jöttek. Szőnyegen nekünk kevésnek tűnt a szívóerő, ami egyébként nem állítható a gépen (mondjuk lejjebb venni nem is lenne értelme). Nagyon könnyű a gép, a gégecső viszont kissé merev, emiatt eléggé borulékony a porszívó, illetve könnyen felágaskodik az eleje - ezzel szinte minden porszívózáskor többször is felidegesített.
    Ismét megvenném? Nem. Csak kemény padlóra nem rossz, szőnyegre viszont nekünk nagyon nem vált be, arra a szívóerő mintha kevés lenne és a szőnyegre való fej is béna. Száműztük a ritkán használt emeletre, ott csak kemény padló van. Helyette vettünk Sencor SVC 8-at, az édesanyámnál már bevált, eddig nálunk is jól teljesít.

    Sencor SVC 8YL porszívó (26.990,- Ft, 2 év garancia)
    Ezt csak fél éve vettünk, édesanyámnak viszont már másfél éve van. Kombinált fej, parketta fej, levegős turbófej, résszívófej és bútorecset fej jár hozzá. Ez már a szőnyegről is felszív mindent, vissza is kell venni a szívóerőt a felére a gépen. A turbós fej (a Karcher utáni) első használatkor jó sok haj- és szőrszálat felszedett a szőnyegből, most már viszont ritkán van rá szükség mert ennek a normál feje is felszed szinte mindent. Jobb vele dolgozni, mint a Karcherrel, nem csak a jobb szívóerő és szőnyegfej miatt, de ez nem is akar felborulni.
    Negatívumok: a csövön / fejeken a rögzítő pöcök hiánya. Emiatt szőnyegen ha túl nagyra van állítva a szívóerő és "rossz" irányba húzáskor hajlamos a fej és a cső, vagy a cső és a markolat szétcsúszni.
    Ismét megvenném? Igen. Eddig bevált, jobb hangulatú a porszívózás vele a Karcherhez képest.

Új hozzászólás Aktív témák