Új hozzászólás Aktív témák

  • ribarszki

    őstag

    válasz arcitec #28749 üzenetére

    A porzsákosnál sokkal-sokkal lassabban telítődök a kimeneti Epa/Hepa szűrő. Ugyanis egy normális porzsák a por 99,9%-át kiszűri. A porzsák legfontosabb feladata ugyanis nem a por benntartása, hanem a megszűrése. Így már tényleg csak a néhány mikronyni szennyezdés jut el a Hepához. De ha megnézed egy zsákos gép Hepa szűrőjét, ott fekete elszíneződést, korommaradványt találsz, de port nem. Egy zsáknélküli hepáján, illetve a tömítésen és a szűrő előtti műanyag kasztniról fél év után ujjal lehet törölni a port. De még a zsákos gépek Hepa szűrőjét is 1,5-2 évente cserélni kell, mert annyi idő alatt telítődnek a pórusok. A zsáknélkülinél 0,5-1 év ez az idő. Az, hogy te 3 évig nem cserélted, nem jelenti azt, hogy addig betöltte a feladatát. Mosni pedig nem lehet a Samsung hepa filterét, mert tönkremegy. Ezt olvastad valahol, hogy lehet? Az electrolux szűrője mosható 1x-2x maximum a csere előtt, de azt is szigorúan ioncserélt/desztilált/ozmóvízben. A csapvíz vízköve ugyanis frankón beleül a hepa pórusaiba. Hiszen itt 0,3 mikronról beszélünk!

    Nem bántásból írom ezeket, de sokan vagyunk akik végigjártuk a létrát és mindkét fajta porszívót használtuk sokáig, és mindenkinek ugyan az a tapasztalata. Zsáknélküli soha többé. De nyilvánvaló, hogy erre csak utólag jön rá az ember, amikor zsákosra váltott.

    Zsákos alatt pedig minőségi gépet értek, szintetikus eldobható porzsákkal. Akár Bosch, akár Electrolux, mert nyilván itt is bele lehet nyúlni a "tutiba" ami csak bosszúságot okoz...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák