Új hozzászólás Aktív témák

  • rajzol01

    tag

    Sziasztok,

    először is szeretném megköszönni a rengeteg segítséget amit kaptam itt a fórumozóktól. A történetem a következő:
    pár hónapja vettem egy HARMAN KARDON 255 erősítőt hozzá pedig JBL ES80+ES30+ES25C+ES150P 5.1 házimoziszettet, Inakustic Star 2,5 és 1,5 kábelekkel. 60% mozira, 40% (túlnyomó részt rock) zenére.
    Összekötöttem mindent, lefuttattam a mikrofonos beállító tesztet, és annak beállításaival használtam a rendszert. Hangforrásként a Samsung lcd tv-m belső medialejátszóját használom, hama optikai kábellel kivezetve az erősítő fele. A filmek hangzása rendben volt, a zenével viszont nem voltam igazán elégedett (Stereo mód), üresnek, tompának, szürkének találtam a hangzást, ezért is adtam rá némi Tone controlt, pedig nem ragaszkodom a Csimbum hangzáshoz.
    Érdekesség képpen kikapcsoltam a mikrofonos beállításokat használó EZ Set's EQ funkciót, és meglepve tapasztaltam, hogy nélküle lényegesen javult a hangzás. Ahhoz tudnám hasonlítani, mintha előtte csak a pincéből kiáramló hangok szűrődtek volna fel a szobába, de a EQ kikapcsolása után valóban megszólaltak a hangdobozok, jobbak lettek a mélyek, teltebb, szebb lett az egész hangzás. Főleg zenénél hozott sokat, de filmen is hallható volt a különbség. Érdekesség képpen had idézzek egy külföldi hozzászolót egy régi HK 255 tesztből : „I also hope that reviewers didn't use the harman's Ez Set's EQ function because it's the worst imaginabile auto EQ. The distances an levels are measured in most of the times OK, but EQ is trully horrible.”

    Így nagyjából elégedett voltam a hangzással, egészen most Szombatig, mikor is látogatóba mentünk egy ismerősömhöz aki nem rég állította össze a Házimozi rendszerét : Denon 1910 + JBL E80 frontok (nem ES!), ES30 hátsók, a center és sub ugyanaz mint nálam. Semmi különleges elhelyezés, frontok közvetlenül a fal előtt, sehol egy habszivacs tábla, semmi extra. Hang optikai kábellel kivezetve LG tv-ből.
    Kiváncsiságból belehallgattunk Avatar sima dd5.1 magyar hangsávjába, és hát… valami döbbenet volt az én rendszeremhez képest. Valóban az a hangzás volt ami miatt az ember felhagy a moziba járással. Ott a kis panelszobában akkora dinamikával és erővel szólalt meg a csatajelenet, ahogy azt tényleg elvárja az ember ha már többszázer Ft-ot ráköltött a házimozira. Biztos vagyok benne, hogy itt nem szubjektív véleménykülönbség van, a rendszere jobban szól és köröket vert az enyémrer és egyelőre nincs ötletem hogy miért. (érdekes hogy Denonhoz elvileg nem is szokták ajánlani a JBL hangdobozokat)
    Kérem ha van ötletetek, főleg HK tulajok, segítsetek hol lehet a gubi. Bocs a hosszúra nyúlt hozzászólásért.

Új hozzászólás Aktív témák