Új hozzászólás Aktív témák

  • VoidXs

    nagyúr

    válasz Vikthor #172011 üzenetére

    Egy szubjektív témában, ahol a legtöbben (te is) annyit tudnak csak mondani, hogy valami tetszik vagy sem, azt már kevésbé, hogy miért, legalább ezek a mérések a pontos hangkaraktert le tudják írni, megmondani, hogy melyik ízlésnek felel meg. A kis lecsengés a valóság, ez a spektrum totálisan másik fele. Lehet kellemes, régen én is ezt szerettem, ma már nem. Még ha kellemesnek is tartanám, akkor is annyit mondanék, hogy nekem mi tetszik benne, például anno az érzékelt mélymennyiség drasztikus, de nem tolakodó megnövekedése, és hogy rezeg tőle a szék folyamatosan, de ettől még nem mondanám, hogy objektíve jó, pláne nem azt, hogy pontos, mert a legkevésbé sem az.

    Hogy a számok, amikkel igazolnád az SVS nem létező előnyét, mennyire nem jelentenek semmit, összehasonlítom a 100k-s DIY subommal:
    - Amit az SVS 1200 Watton tud felmutatni, ez 28-on. Ennyire rossz az SVS hatékonysága. Ha szimulálom az SVS karaktert, szerintem le tudnék menni egy számjegyre is, elvégre az időben osztja szét a szükséges teljesítményt, ha már egyszerre nincs elég.
    - A kilengés nálam kisebb, de a hatékonysági előnyök miatt nincs rá szükség. 5 centiről egyébként 5-ször tovább tart visszatérni középre, mint 2-ről, és sokkal nehezebb is lefékezni. Már pusztán a perem miatt 2.5-ször gyorsabb ez a driver.
    - A mágnes pontosan ugyanekkora, ferritből egyszerűen ekkora kell. Neodímiumból lenne az egész másfél kiló, de a "nehezebb jobb" tévhitek miatt ezt választották, ilyen kis teljesítményen (igen, igazán erős subok szempontjából kicsiről beszélünk) nincs sok értelme.
    - A súly közel azonos, ha már ezt is össze kell mérni.

    Sose nézd az árcédulát, semmit nem jelent azon kívül, hogy ennyit hajlandóak érte fizetni. Amit legjobbnak hozott ki a tesztem (és a hallgatói vélemények is), ugyanennyibe kerül, de van olyan is, ami alig volt jobb, cserébe sokkal drágább.

    [ Szerkesztve ]

    W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?

Új hozzászólás Aktív témák