Új hozzászólás Aktív témák

  • Parson

    addikt

    válasz darthzannah #12488 üzenetére

    Kicsit böki még a csöröm ez a tiszteletlenség, úgyhogy tegyünk helyre 1-2 dolgot:
    1. Ez egy fórum, nem valós nevekkel és háttérrel, eképpen megértem ha egy hirtelen jött állitás a kolléga (vagy jelen esetben személyem) konkrét ismerete nélkül kétségesnek tünhet - Jó mérnöki hozzálláshoz illöen viszont illene utánaolvasni, hogy adott állitás valóban helytálló-e (és nem csak itt csipöböl flegmázni, mikor láthatóan nem is értesz hozzá), és csak utána kritizálni - kivéve persze, ha ismered a részleteket - akkor viszont szintén nem hitbeli kérdésekröl van szó. Különben nagy arcraesések lesznek még az életben...

    2. Az, hogy milyen részletességgel osztom meg itt a fórumban a szakmai elöéletem és sikereim, az ezután is megmarad a saját elbirálásom alatt - mert ez van és kész, ha tetszik ha nem. Én se kérem ezt másoktól. (Bár elszórt infómorzsák alapján azért lehet sejteni ezt-azt...)

    3. Amit le lehet irni 5 percben, azt nem biztos hogy a vevöi oldal fel is fogja ugyanilyen gyorsan, ezért a magyarázat már tovább tart, föleg irva. Ha figyeltünk volna, akkor észrevehettük volna, hogy nem csak és kizárólag egy geometriai bravúrról van szó fogaskerekek esetén, mivel teherviselö gépelemek, rádásul mozgásban adják át a terhelést egymásnak, ezért a geometriai pontosság nem elenyészö dolog, és még finom voltam.

    4. Nem tudom ezt olvastad-e vagy értelmezted-e: "Ez szerintem elegendő pontosságú, bőven a gyártási tűrésen belül van."

    Nem tudom te olvastad-e és egyáltalán te értelmezted-e a kolléga eredendö kérdését.
    Hiába van alternativ megoldásod, ha nem az volt a kérdés, mert az nem felel meg annak! A kolléga kimondott kérése volt az evolvensgörbe használata. Kit érdekel hogy miért? Ö dolga. Ha neki ez kell, akkor ez kell. Persze töle kérdezni lehet, hogy alternativ megoldás is jó-e, de ha van egzakt pontos megoldás, akkor az mindig pontosabb, hiába nem tetszik.

    Itt zárnám ezt a témát, ha a technikai megoldás részleteiröl (és nem komplett kurzustartásról) van szó, arról továbbra is szivesen váltok véleményt.

    Sajnálom ha ez mind nem tetszik, de az eredeti hsz-em (és azt követök is) változatlanul szakmailag helytálló(ak).

    Példa (egyszerü): Rajzolni akarsz egy kört, de nem tudod hogy használd a körzöt? Meg kell tanulni, mint bármi mást - ha tetszik ha nem, idö annak aki csinálni akarja, egal hogy itt van leirva ugyanaz vagy a könyben. Gyors abrakadabrát akarsz? Nem kell utánaolvasni. A kolléga viszont nem az utóbbit szeretné.

    [ Szerkesztve ]

    ───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────

Új hozzászólás Aktív témák