-
IT café
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Agony
aktív tag
válasz I02S3F #39433 üzenetére
Nem tudok róla, hogy bármi hátránya lenne, sőt... én csak azért akarok változtatni az étrendemen, mert nagyon sok fehérjét eszek (70 kg-ra 170-180g), ami teljesen feleslegesen terheli a vesét és semmi előnyöm nem származik belőle, szénhidrátot viszont futáshoz képes nagyon keveset eszek (70 kg-ra 200-250g).
Szóval ha pl. 100 g csirkemell helyett 100 g csicseriborsót ennék akkor ~20g fehérje helyett csak ~10g fehérje menne be, viszont menne mellé 10-15g szénhidrát is. Így ehetnék ugyanennyit (vagy többet) mint jelenleg, mert azért enni szeretek ... de lemenne a fehérje 120-130 g közé, ami már a futáshoz ajánlott 1.5-1.8 g/tskg sávba esne.
Start with a whisper, end with a scream!
-
inf3rno
nagyúr
válasz I02S3F #39433 üzenetére
Az izmoknak teljesen mindegy, hogy növényi vagy állati, az a lényeg, hogy "teljesértékű" legyen, szóval a megfelelő aminosavak a megfelelő arányban legyenek benne. Az emészthetőség, ami még eltérhet. A húsoknak annyi hátrányuk lehet, hogy zsírosak, nincs bennük rost, illetve újabban azt mondják, hogy xenoantigének lehetnek a vörös húsokban [link], amiknek köze lehet rákhoz, autoimmun betegségekhez, ilyesmi. De egyelőre nehéz eldönteni, hogy valami lobbi van emögött, vagy tényleg így van. Fura, hogy a vörös húsoknál meg a kaviárnál magasak az értékek, lehet, hogy itt is megáll, hogy ami jó, az egészségtelen. Csirkét, kígyót, aligátort lehet enni biztonsággal, a halra azt mondják a húsában nincs sok, csak az ikrában, illetve azt is, hogy hal faj függő. A húsok telített zsírsav tartalmát érdemes telítetlen zsírsavval ellensúlyozni, ez nagyjából azt jelenti, hogy olajakat érdemes fogyasztani, illetve azokkal főzőcskézni. Ezen felül még érdemes hidegen sajtolt olajokat is fogyasztani az omega-3 miatt szigorúan hőkezelés nélkül, pl lenolaj, csukamáj olaj, borágó olaj (ebben speciális omega-6 van, nem omega-3, de az is jó), de akár a dió rágcsálása is megteszi. Előnye a húsoknak, hogy van benne vas meg B-vitamin. Érdekes, hogy eszerint pl mákkal, mogyoróval, vagy akár vargányával és zöldségekkel is fedezhető lenne a vas szükséglete egy vegánnak: [link]. A B vitamin, főleg a B12 pótlása más kajából már jóval nehezebb kérdés.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen