Új hozzászólás Aktív témák

  • vicze

    félisten

    Végre volt egy kis időm a Piston Hybrid leíráshoz. (talán ez érdekel mindenkit a legjobban)
    Szóval akkor ez egy Piston Hybrid vs. P2 vs. P3 lenne. Szigorúan ehhez a kettőhöz mérten!

    Külső:
    Papírdobozban érkezik és a +3 pár illesztéket kivéve semmilyen más kiegészítő vagy tartódoboz nem jár hozzá, a Hybrid kialakításnak ez volt az ára, hogy máshol kellett spórolni, viszont amit ilyen extrákban elvesztünk, hangban visszakapjuk.
    Az alu burkolatok anyaga most nem színezett, tehát szimplán fém/alu színűek, az Y elosztó egy kis gumiszerű pöcök lett nem kapott fém burkolatot. Maga ház bár látszatra több fémet használ mint a P3, de nagyon vékony jóval könnyebb mint a P2 és a P3-nál is könnyebb, nagyon gyanúsan nem CNC-vel van csinálva, hanem egyszerűen formába hajlítják, nincs meg az a minőség érzet mint P2-nél.
    Szövet bevonat és egyéb anyaghasználat változatlan, anyag minőség is változatlan.
    Összességében a "prémium" érzet csökkent(és még ronda is), viszont amit a csili-vilin spóroltak úgy néz ki valósan megnyilvánul a hangminőségben.
    Kényelmileg számomra ugyan olyan jó sőt talán jobb, mint a P3, ugye számorma a P2 egy ergonómiailag borzalmas, a recésség miatt miden alkalommal szinte fáj fülbe rakni.

    Belső:
    Aki nem tudná. Felépítés szempontjából a füles 8mm-es dinamikus drivert és egy 1More saját fejlesztésű(ők mondják…) Balanced Armature driverével rendelkezik. Hogy ezek micsodák, azt mindenki a téma összefoglalóban ajánlott elolvasni. Röviden tömören, a BA a magas hangok lehető legjobb megjelenítésért felel, a DD pedig a megfelelő mély megjelenítését, amit a BA nem tud megfelelően visszaadni, mivel jelen esetben egy nagyon kicsi vetőcsőbe lógó meghajtóról van szó.

    Azt megjegyezném, hogy mindenképp legalább 10órát járassa mindenki, mert a dobozból kivétel után hallhatóan változik előnyére, főleg a hangkép javul.

    Hangkép:
    A Piston Hybrid egy erősen V/U-s füles, erősebben mint a P2, mind mély mind magas tartományba még tovább húzták a semlegeshez képest egy teljesen torz hangképet prezentálva. Nagyon többet nem lehet leírni róla mert ezt hallod sajnos. A hangtér szűk Sony fülesekre hajaz, az énekhangot kicsit hátérbe tolva, persze ez nagyon függ attól, hogy milyen frekvenciatartományban esik az előadó, mert ahogy a közép felé halad, ő is megy „hátrébb”. Általánosan viszont szélesebb a hangtér, nem vészesen és gyorsan szokható, de direkt váltásnál, szokni kell egy kicsit. Ez lehet egyeseknek nem fog tetszeni, vagy egyenesen doboz hang lesz ráfogva, nem tudom. Mindenesetre P2 és P3-hoz képest is nagyobb teret kapunk, de csak szolidan.

    Hangminőség:
    Mind a két előddel szemben nagy itt az előrelépés. A mély egy nem egy óriási brummogás, bár ott van brummog, de a feszes és a maszatolás közti határon táncol zenétől függően, összességében jobb mint a két előd, csak hát sok. Mivel a középre kevésbé húz rá mint a P2-nél ezért több a részlet, egyszerűen több mindent hallasz a zenéből még a fentiek ellenére is. A magasak a BA-nak hála a helyén vannak, sokkal jobban elkülönül minden(több részlet, nagyobb szeparáció), nem egy jól hallgatható massza lesz, hanem bizony egy jól hallgatható zene hangszerekkel. Ahogy minden BA-nak, a húros hangszerek az erőssége és nagyon szép ezek megjelenítése(Nem nem olyan mint 6db BA, olyan mint 1 ;) ). Nem megy túl magasra, szóval nem tudom mitől HD, mivel sziszegés bizony nincs(a P2 jobban sziszeg), csak nagyon durva esetekben lehet kicsikarni belőle.
    Összességében a BA beiktatásával, bizony ez a füles inkább a 15-20e-s fülesek minőségét hozza, de mivel kevés ilyet hallgattam, ezt majd talán idővel mások igazolják vagy cáfolják eme állításom. :)

    Egyre többet hallgatva úgy érzem, hogy a 16$-os árért 1More valami igencsak jó dolgot rakott le az asztalra, csak mocskodul el van hangolva számomra, viszont a P2 rajongóinak elég nagy eséllyel tetszeni fog. Popra, kevés hangszeres vagy hangszermentes zenére nagyon jó, ilyen esetekben kifejezetten tud élni. Minden másnál nagyon ízlés kérdése, hogy az ember elviseli-e azt a basszus orgiát, amit ez a füles nyújt.
    Mivel legjobb tudomásom szerint nincs más BA-val felszeret füles az árkategóriában, így talán nem túlzás kijelenteni, hogy ennyi pénzért nem hinném, hogy bárki más „több zenét” tud nyújtani, már pusztán technológiai okok miatt.

Új hozzászólás Aktív témák