Új hozzászólás Aktív témák

  • #16820480

    törölt tag

    válasz szentkuti11 #44538 üzenetére

    Én még a NexMusic lejátszót szerettem, meg most tegnap próbáltam az Apollo-t (CM-ban meg egy-két arra épülő rom-ban van alapból, de azt hiszem beszerezhető Play-ről is). Szerintem nincs nagy különbség ezek közt, viszont felültben igen, és a Neutron szerintem borzalmas, ahogy kinéz meg ahogy kezelhető. Bár sokat javítottak rajta, de még mindig nem éri el ergonómiában egy normális lejátszó szintjét.

    Goblin12: Azért ezek nem mind valós problémák. A csatlakozóval semmi baj nem szokott lenni, én cserélgettem többször kábelt, de nem volt még problémám velük. A gyári lehet valóban kicsit drága, de azért lehet kapni ugye 3rd party kábelt, illetve akár alkatrészenként is (csatlakozót, kábelt, stb), és forraszthatsz magadnak otthon. Az ugyanúgy megtörik meg ugye csak vicc akart lenni :) Nyilván semmi nem törhetetlen, és nem azért cserélhető egy kábel, hogy ne törjön meg, hanem hogy ha megtörik, akkor ne az egész fülest kelljen eldobni. Bár ez még ilyen 10-20 ezres cuccoknál nem jön annyira ki, mert a kábel az egész termék árának jelentősebb részét teszi ki, de mondjuk ha kicsit drágább cuccot vesz valaki, akkor már igen jól jön.

    ekjepo: Alapvetően a dual driveres cuccok nem rosszak, de dinamikus driverből kettőt belepakolva eléggé mélytúlsúlyos lesz általában a füles. Viszont ha ilyet szeretnél, akkor kipróbált termékek közül ott a Brainwavz R1, vagy Audio-Technica iM50, ezek szerintem jobbak lennének, ez utóbbinál a kábel is cserélhető, csak sajnos nem lehet őket otthon kapni.
    Attól függ amúgy milyen jellegű hangot szeretnél, de még jó lehet ugye Soundmagic E10 és E30 is az otthon kaphatóakból, illetve Beyerek, egyéb Audio-Technica, stb.

    contaxg: Írhatnál bővebben erről a dtx102-ről :) A kistesóból nem kaptál esetleg? Milyen áron megy amúgy?

    balazs1022: Bocs, hogy beleszólok, de ezt a halk-hangos dolgot nem igazán tudom megérteni. Vagy nagyon gagyi az a forrás, amiről hallgatjátok, vagy egészségtelenül nagy hangerőt vártok el, és itt ez most nem irónia, tényleg egészségtelen, komoly halláskárosodást tud okozni egy ilyen füles, közvetlenül 1-2 centire a dobhártyától. Én nem hallottam még olyan fülest, amit androidos telefonon jobban fel kellett hangosítani annál a figyelmeztetésnél, amit olyan 40% hangerőnél dob a rendszer, és már úgyis bőven hangosak voltak.

    Szerintem érdemes lenne betenni egy ilyen táblázatot és pár sort az összefoglalóba, hogy milyen halláskárosító hatása van/lehet a bizonyos hangerőszinteknek. Különben 40 év múlva az öregek otthonában oda-vissza lehet majd ordítozni az ápolókkal, mert az öregek alapból nem hallanak, a fiatalabb generáció meg megsüketül addigra a zenehallgatástól :))

Új hozzászólás Aktív témák