- Gazdasági parazitizmus: a franciák is perelik a Metát az AI-tréningezés miatt
- Triplázás jöhet: az Amazon és a Google szerint az atomenergia a jövő
- Beindultak a kínai startupok, a fejlesztőkért versenyez az OpenAI
- Indiaiak százait mentették ki a scamközpontokból
- Egy vagyont költ humanoid robotokra az egyik kínai EV-gyártó
- Mobilinternet
- OpenWRT topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Indiaiak százait mentették ki a scamközpontokból
- Teljes szoftveres megújulás vár az Apple iPhone-okra és Macekre
- Windows 10
- Linux kezdőknek
- Egy vagyont költ humanoid robotokra az egyik kínai EV-gyártó
- Mesterséges intelligencia topik
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorien
veterán
válasz
stellaz #111385 üzenetére
Kötve hiszem, hogy az a régi HE400 volt.
Max., ha valami elcseszett párnát raktak rá...
Ez sötétebb hang, mint a HE400i, 400S, 4XX, 400se, 560, Ananda, Edition XS. Gyenge forrásról sem lesz kevesebb a mélye, csak terjengősebb. Próbáltam DiY CanAmp klónnal és Sense V1 erősítőről is, és úgy nekem már kellemetlenül sötét hangot adott... Azok az erősítők a világosabb hangú HiFiman, AKG, ATH meg Beyer fejesekhez passzolnak.A Sundara Closed-Back sem rossz, de sosem tartottam volna meg a D5200 ellenében. Ez utóbbi rendes erősítéssel nekem a kedvenc zárt fejesem volt.
-
Dorien
veterán
-
Tothg86
tag
Sziasztok!
Véleményeteket szeretném kérni. Egy erősítőt keresek.
A láncom a következő: Rpi forrás Digi+ pro hattel, SMSL SU-9 dac, és egy Hifiman HE400SE.
Lehet nyugodtan hasznalt, kb 30-40 et gondoltam rákölteni. Nehéz megallapitanom mennyire lehet jó ez a lánc(hangfalas rendszert most kicsit jegelnem kell), milyen erősítőt érdemes vennem, hogy kifussa magát.
Tetszik a Schiit ami van most itt aprón, meg a Diy canamp.Köszönöm előre is
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Bogyó bá' #104738 üzenetére
naim nac 42 kapcsolása nagyjából.
nagyjából 50db készült 1- max másfél év alatt. ezen tanulgattam meg a nem túl drága alkatrészek hangját, és egyáltalán forrasztani... az indittatás onnan jött, h canamp árából akartam jobbat a k701esemhez. magamnak, majd egy solymári fotós srác meghallgatta nálam, és kérte, h csináljak neki is egyet. nekem egyébként sose tetszett planarral, kifejezetten útáltam beyerrel, stb. szóval nem egy unverzális dolog. néha sikerült olyan láncban hallanom, ami valószinűtlenül jól szólt, ha meg nem, akkor hideg, kevés energiájú, dinamikátlan volt.trükkje annyi volt, hogy nem az ajánlott tranyó készlettel dolgozott, és kb 100db tranyóból méréssel válogattam ki kb 10-16dbot, aminek nagyobb volt a normálistól a betája.
elvileg nem kéne ettől jobban szólnia, de valahogy mégis működött.az elején arányában nagy difi volt a készülékek hangjában, mert szórakoztam olyannal, hogy kopp ugyanazt a nyákot összeraktam különböző hőmérsékleten forrasztott cuccokkal (ekkor még jórpárszor sikerült hidegforrasz is), különböző ónokkal játszottam, aztán a trafókkal, de az már annyira sokat nem hozott. maguk az alkatrészek csak az első pár darabban különböztek a nyákon, aztán vagy 45db nyákszinten egyezett.
még az elején, kb 10db után ismerős tippjére kipróbáltam, h a gaint levettem, és általában ettől jobban tetszett az embereknek, és utána az első pár darabot ugyanilyenre utólag átalakitottam.
egyébként ez tipikusan olyan kapcsolás, aminek nem kéne jól szólnia modern gondolkodás alapján, kicsatolókondi, igen primitiv táp, stb...
2 ok miatt szünt meg, egyik, h nem volt időm rá, másik meg, hogy egyszercsak áttértek a kinaiak másik nyákra (hiába tök ugyanaz a kapcsolás), és szar lett a hangja, hiába volt 1:1 ben minden beépített alkatrész ugyanaz. Aztán próbáltunk csinálni hozzá új nyákot, amiben végre lett volna hely az alkatrészeknek, annak nem volt rossz a hangja, amennyire meg lehetett állapitani a brumm mellett
...
-
Dorien
veterán
válasz
Exodius #93612 üzenetére
Nálam a régi, lila-pezsgő színű AD700-ra került anno Brainwavz XL Hybrid. Az is nagyon fun lett tőle, de amikor a Fidelio X2-t felraktam utána, egyből érezhető volt, hogy utóbbi egy sokkal jobb fejhallgató.
A HE400 + Focuspad A szintén ezt a mélyben erősebb vonalat képviseli. Ezek már túl sötéten szóltak a kövér hangú Sense V1 és DIY CanAmp erősítőkkel, a semleges CompositeAmp kellett a szinergiához.
-
hotibi
aktív tag
Üdv mindenkinek. Van valakinek esetleg Heed Canamp (nem klón) eladó? Ha igen keressen privát üzenettel.
-
Tim82
félisten
válasz
HUNNIA1920 #89345 üzenetére
Nem Canalot-ból készült például a Presenter illetve sok más erősítő is? Vagy az a Canamp?
A Presenter teljesen biztosan nem. Bár volt már magától az alkotójától is egy érdekes összevetés: [link]
-
HUNNIA1920
őstag
Ez a Fiio K9 Pro egész érdekes darabnak tűnik, számításba veszem, köszi!
Az A30 már elkelt, de az új se sokkal drágább. Ha hozzá való Topping DAC is kell, akkor már az ár 300e körül van.
Nem Canalot-ból készült például a Presenter illetve sok más erősítő is? Vagy az a Canamp? Egyébként meg a Teljesítmény: 200 mW (32 Ω) / 100 mW (120 Ω) / 20 mW (600 Ω), szóval nem tűnik soknak.
s4tch: Köszi, de ha ennyit szánnék rá elsőre, akkor már megrendeltem volna a TMP ANT DAC/AMP-ot, oszt csókolom.
Egyelőre maradnék olyan 200eFt körül, de a használt cuccoktól sem zárkózom el. -
Dorien
veterán
-
mekelek
csendes tag
válasz
bkercso #84580 üzenetére
Nos a fejhallgatózás és igényes zenehallgatás útjára nem rég léptem, ennek tükrében olvassátok az élményeimet, harcedzett hifisták lehet megmosolyognak majd.
Idő és plusz kábelek hiányában AB tesztet nem végeztem, de ahhoz véleményt mondjak nem feltétlen kell, a különbség halható ötperces átdugdosás után is
Van egy listám amit egészen sokszor halgattam végig az SMSL M8+CanAMP-el+K702 kombóval. Ezen a klasszikustól a jazzen át a psychedelic trancig van minden, ügyelve arra hogy a dinamika és a masterelés rendben legyen. Külön külön nem néztem a DAC és AMP párosításokat tehát csak az M8+Canamp és bkercso műhely S100D+S100A kombóját hallgattam össze.
A számok 95%-ra nagyon jótékony hatással van a bkercso DAC+AMP kombó, a többivel sem rossznak mondanám, átrendezte a színpad erőviszonyait egy picit, és inkább csak szokatlan, ezeknek még AB tesztel neki fogok futni ha megjönnek a kábelek!
Az biztos, hogy kevésbé meleg a hangzása, de ezt én ezt abszolút pozitívan élem meg (kevesebb torzítás?), mivel sokkal jobb lett a leképzés, és nem csak abban az értelemben hogy honnan jön a hangszer hangja, hanem becsukom a szemem akkor élesen "látom" őket, mármint képként a hangszert és a hangok forrását. Igazság szerint nem is az audio termék hanem video. Több lett a részlet, mintha gyorsabb lenne az egész élmény, több mikrodinamika. A brummogó basszusból mintha egy paraszthajszálnyit kevesebb lenne, de határozottan tisztább és fokozódott ez a torló, toló érzés, amit nem tudom mivel illetnek a hifisták, mélyebbre megy?.
Nagyon elégedett vagyok velük, a zenehallgatás az előző kombómmal is nagy élmény volt, de most lehet újra felfedeznem lejátszási listámat
, habár még nem világos hogy a DAC vagy az AMP játszik az élményben nagyobb szerepet. Olyannyira elégedett vagyok, hogy már paradox módon alig várom hogy valami nagyobb vadakkal hasonlítsam össze őket, kíváncsi vagyok, hogy ezt vajon mennyiért lehet überelni. Ezúttal is respekt bkercsonak termékéért
Ha megjön a Sundara, akkor arról is beszámolok majd, bár most jelenleg nincs nálam az M8+Canamp kombó, és a Canamp már lehet nem is elég a Sundarához. Ebben az esetben majd konkrét zene címeken írom majd meg élményeimet.
#84581Balerik: Köszönöm válaszod, sajnos külhonban legalább kétszer olyan drága ez a kábel, így ha tényleg annyira jó akkor az otthoni áráért addig vegyétek amíg van
#84584 fehér_ember: Köszönöm válaszod, a helyzet sajnos nem ilyen egyszerű, most jelenleg nincs nálam semmilyen kábel, otthon hagytam az M8+Canamp kobót. Ja még plusz előny bkercso remekeihez
.Sokkal könnyebb és kisebb, minta az előző szettem, így repülővel könnyebben szállítható
.
-
mekelek
csendes tag
Sziasztok!
Usb-B kábelt és RCA-RCA kábel párt keresek meglévő rendszeremhez. Ez jelenleg bkercso műhelyéből származó 100 dolláros DAC és AMP és most egy Sundarát várok a végére. Tanácsotokat szeretném kérni, hogy milyen kábelt érdemes vásárolni, ugyanis elkövettem azt a hibát, hogy nem vettem meg az elsőt ami szembe jön
A 200 dolláros usb kábelek után már villás dugó pozícióján át mindenfajta jitterbugokon keresztül ömlik az info. Ti mit használtok, és mit érdemes ezen kábelekre költeni? Én kb. 10k gondoltam rászánni, ezután nehezen hiszem, hogy bármi jelentősége lenne, itt is max a tartósság és praktikum lehet szerintem szempont, de javítsatok ki ha tévedek. Egy SMSL M8 és egy Head CanAMP, van még a birtokomban, ezt egy AKG k702-vel hallgattam eddig össze bkercso műhely remekeivel, ha valakit esetleg érdekel a tapasztalatom akkor megosztom szívesen.
Illetve fejhallgatós és audio lánc egyéb tagjait összevetős találkozónak látjátok esélyét az éven, vagy van esetleg tervben?
-
-
kecstama
tag
válasz
binatone #78662 üzenetére
A kábelek szigeteltek, az USB lehet az egyedüli gyenge láncszem, de optikánál is megvolt a zaj.
A DAC gyári tápja elég "ching-chong", de ma megpróbálom a "sima" erősítőm fejhallgató részével hogy kizárjuk.
A Canamp gyári, elvileg egyenesen a Heed tulajtól lett véve, ebből nem igazán tudom mi lehet igaz, Az árában nem látszott ez az infó szóval annyira nem is érdekelt
Ilyenkor bánom meg hogy eladtam a Mobile-UA-t
Edit: Lehet hogy megvan a ludas, az erősítőt leföldeltem (Nem a Canampot) már nem is emlékszem mi miatt, ha kihúzom azt az egy szál földkábelt elmúlik a gép keltette zaj, viszont így már csak az alap szinte hallhatlan sistergés maradt -
binatone
tag
válasz
kecstama #78653 üzenetére
Szia!
Azt kellene kideríteni, hogy mi szedi össze a hűtővilágítás kapcsoló által keltett szikrazajt.
Ez lehet a PC a DAC vagy a Canamp vagy valamelyik kábel. Először csak az erősítőt kapcsold be és RCA kábel se legyen beledugva ha már akkor is pattanást hallasz a Canampból akkor az erősítő a ludas. Szerintem viszont a számítógépednél lehet a bibi, első körben fordítsd meg a villásdugóját. Földelések rendben vannak mindenhol? Valamint jó volna tudni hogy gyári a Canamp vagy után épített? Én úgy gondolom ,hogy az erősítőd csak felerősíti a valamelyik készülék által a hálózatból összeszedett zajt. -
kecstama
tag
Sziasztok!
Kéne egy kis segítség.
Van egy Heed Canamp, a probléma az lenne hogy konkrétan "hallom" ha kinyitják a hűtőt.
Poénnak tűnhet, de "pattan" egyet a hang amint kinyitják
Arról nem is beszélve hogy ha játszok valami igényesebbel, "hallani lehet" ahogy felpördül a gép.Földhurok, vagy ennyire rossz lenne az áram? Ezt lehet valami mágikus kondival javítani vagy nagyobb a baj?
-
JazzBasser
csendes tag
válasz
Primary92 #76217 üzenetére
Szia!
HD660-am nekem is van többek közt (HD681, DT990pro, DT311)
Ez egy tipikusan olyan fejes, ami igényli a rendes meghajtást. A Canamp-ot is jól ismerem, építettem jó néhányat, persze mindegyik továbbfejlesztett verziója volt az előzőnek, melyeket ha lehetőségem volt, összehallgattam az eredetivel. Jól passzol a HD660-hoz, előhozza, pontosítja a mélyeit, megszelídíti az egyébként túlzó magasait és a színpad is nagyjából a helyére kerül általa. Az eredeti Canamp-nál nem nehéz sokkal jobbat csinálni, de van mit módosítani rajta. Pl dual opa-nál nekem jobban tetszik szimpla opa-val,(pl LME49710) BD139 helyett (NEC)2SD882-vel, komolyabb táppal, visszacsatolással is érdemes kísérletezni, meg még sorolhatnám... szóval jó tuning alap és más hasonlóan egyszerűt nem nagyon tudok, FH6-ot nem ismerem. -
-
kecstama
tag
Nagy szenvedés után csak találtam valamit
Heed CanAmp - SMSL M8-al körítve, héten meglesz, majd írok valami kis "bemutatót"
-
patbence
csendes tag
Mennyire számít egy fejhallgató erősítő?
A Creative xfi hd usb mellé bekötnék egy Canampot akkor javulna a hangminőség vagy csak a hangerő nőne?
A line out és a fejhallgató kimenet között van e különbség? -
sNk77
aktív tag
Canampot erőltettem, de ezzel tényleg nem jó a korggal mögötte, lehet mindegy mit rakunk mögé ez belefog rondítani és nem fog tetszeni az összkép? Tudom többen és többször is mondták, hogy ezzel nem jó, nem tehetek róla. Nekem ez van, ezzel próbáltam élvezni és arra jutottam, hogy valóban nem férnek meg egymás mellett. Talán egy másik daccal jó lenne. Szóval az erősítő és dac részét is nézzük kérlek. Csak Korggal mintha testesebb lenne a hang tovább hallgatható és annyira nem bántó a felső tartomány. Ha elé teszem a Canampot akkor még kis hangerőn hallgatható, de ha feltekerem ahol nekem kényelmes a hangerő akkor már az X1S emlékeim ugranak be ha ez mond valamit. Persze nem annyira karcos és a mélyek is még jelen vannak, de nem hallgatom szívesen. Olyanom van tőle mint amikor a tányéron végig húznak erővel egy villát például és a füleim, a nyakam bele borzong, mintha begörcsölnének. R70X viszont szereti ezt a kombinációt, legalábbis számomra hallgathatóbb mint az LCD2C. Sokkal több erő van benne és ütnek a mélyei (ez lehet annak tudható be, hogy ez nem planár?) és a magasai egyáltalán nem bántanak. Nem tudom konkrétan mit is várnék tőle, amiket lehet róla olvasni. Egy meleg, sokkal nyugodtabb hangzást rengeteg és jó mélyekkel és akkor ha lehet kevés magas tartománnyal, hogy hosszan hallgatható legyen, legalábbis engem ne sértsen.
Keret legyen max darabonként 60k, lehet külön is, egybe is. Külön lennének jobban örülnék.
Köszi előre is.
-
Ear001
addikt
-
sNk77
aktív tag
Myryad z40 esetleg lcd2c mellé jó lehet? Jobb lenne mint a canamp vagy mint a korg ds dac100(mondjuk az dac is)? Aprón lévő mozgatja a fantáziám+a kábelek is tetszenek, az a oyaide rca-rca jónak tűnik arról van esetleg valami negatív vélemény? Köszi előre is.
-
kromatika
veterán
Sziasztok.BUÉK mindenkinek...Jelenleg HD 58X et használok. smsl sanskrit 10th és iFi iCAN Nano hajtja.Előre lépést jelentene e,ill jobban passzolna e az 58x hez az ifi helyett ,egy Heed Canamp? Köszi előre is a választ.
-
Bodz
nagyúr
M-Stage. Canampról nem sok mindent találni az már művészet.
Használtan előrodul jó áron (klónok meg fillérekért), Canalot szintén. Dehogy, nem ér annyit a K214, azért említettem, mert túlárazott vacak...
Valószínűleg nem.
Sound demo nagyon át tud verni, ebből soha az életben nem tudod meg, hogy a K712-nek milyen hangja van. Valaminek a hangját hallgatod valamin, amit valamilyen mikrofonnal vettek fel... Igen messze van a valóságtól, amikor csak a füleid vannak meg a fejes. Max arra jók az ilyenek, hogy különböző fejesek karakterbeli különbségeit megmutassák, de azt is csak szigorúan akkor, ha ugyanazokkal az eszközökkel, ugyanúgy vannak rögzítve a demók.
(#63438) blve: Gustard A20H is pofás, néha látni belőle használtat egész baráti áron.
-
sNk77
aktív tag
Jól gondolod. M-Stage 100 ezer körül mozog ha jót néztem, Canampról nem találtam sok mindent, Canalot 145 ezerért már az agyvérzés kategória nálam. Fejhallgatóért se adok ki ennyit, bár lehet, hogy inkább ezekre kéne többet költeni és nem fejhallgatóra. Z40 nagyjából annyi mint az X1S volt nekem apróról (55). A K214 a legbarátibb árban, csak kérdés, hogy megéri-e ennyiért.
Visszatérve az R70X-hez, ha először ezt veszem meg és nem a Z7-et akkor is az X1S-t ajánlottad volna?
Még mindig nincs a birtokomban, hétfőn vagy kedden jön meg. Szóval nem azért kérdezgetem mert nem passzol mellé, még nem derült ki.
Az AKG téma meg a sound demo miatt izgat. Ha valakit érdekel vagy nem ismerné, de ezt kétlem -> K712 sound demo.
-
Bodz
nagyúr
A megsokszorozza azért nem feltétlen igaz, nem is erről szól a dolog. De tényleg előfordulhat, hogy az X1 beépített erősítőjénél valami sokszor erősebb. Ha veszel külön, akkor a beépített nem játszik, vonalkimenetre kötöd ugyebár.
Mondjuk pl. M-Stage, Canamp, Canalot, Z40, Sense V1 (ez inkább csak karakterben passzol hozzá, élvezetes, de sokat hagy a K712-ben), Audiophonics K214. Gondolom feljebb ne nagyon menjünk árban.(#63399) nLali: Külföldről, itthonról, mindegy?
-
Bodz
nagyúr
De legalább a Canamp a maga módján még jól is szól, pláne egy megfelelő fejessel (K701 pl). De az sem egy hűdenagyon jó erősítő úgy általánosságban, az új áráért meg különösen nem.
Talán kár is a Headboxot megvenni, inkább valami értelmesebb kínai kit, aztán azon kiélni a diy, tuning hajlamot. -
-
Tomi_Sci
őstag
Sziasztok!
Szeretnék egy DAC-t vásárolni, ~50k körül. Nincsenek nagy elvárásaim, ennyiből a legjobbat szeretném kihozni. Használt, külföld is jöhet, sőt.
A karakteréről nem írnék semmit, több fejest hallgatok több helyen, több erősítőről stb. (semmi high-end)
Talán most a legtöbbet egy k240 Sextettet egy Canampról. A teljesség igénye nélkül: DT990, DT770, K240 Sextett, K280, Takstar Pro 80, Grado SR 60.Kivitelben olyasmi érdekelne, mint anno az előző rendszeremben egy MusicStreamer II+ volt, USB be, RCA ki, max pár LED. Ha USB táp elég lenne neki, annak is örülnék, elvégre nem fűteni szeretnék vele. Tehát nem mellétuszkolt fejeserősítő meg 1980-ból ittmaradt digitális bemenetek
Bár az Aune X1s-t nézegettem Aprón. Egy Aune Mini volt még a kezdetekkor, az tetszett.Szerk.: Olyasmi is jöhet, hogy teszem azt board ebayről, vagy csak kit stb.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #60899 üzenetére
Erre esetleg valaki? Akár olcsó diy megoldás is érdekel. A heed canamp klón milyen lehet?
Vagy szedjem szét a solo-t és próbálgassam? -
fattyu
veterán
válasz
Graveyard #57295 üzenetére
nem ajánlott senki eredetit szerintem. Canamp utánépítve is pont ugyanolyan jó mint az eredeti töredék áron.
És az kifejezetten jó szinergiát alkot a k/q701el.
( részben egyetértéek amugy hogy ha alapvetően nem gyere be a füles karaktere akkor nem tartom jó útnak én sem a fejes megerőszakolását és a lánc egyéb elemeivel való totál elhangolását. más az hogy összeillő egymást kiegészítő jól együttfutó a lehető legtöbbet kihozó elemeket teszel sorba meg más az hogy vattacukorból főzöl pörköltet mert csak azért is pörkölt kell de csak vattacukor van itthon. )
ez egy nagyon erős szerintem!
-
Graveyard
kezdő
Canamp 100k nomono ba, annyit nem költök rá azért. Vissza olvastam a fórumot q701 - ről. Annak tényleg nincs értelme hogy egy igazán semleges fejes alá pakoljunk agyon színezett dacot és erősítőt, mert az úgy zeneibb lesz majd a hangja. Aztán mosottabb,sötétebb, meg minden ami ennek a hozama. Ezért váltok épp zárt fejesről,mert meguntam ezt a hangot.
-
válasz
ZeUS2140 #55488 üzenetére
Hm.. Nem túl fantáziadús ez sem. Építsen a Canamp elé egy K Multiplier tápot és tegyen az erősítőbe valami jobb OPÁ-t (OPA2209, OPA1642, LME49723 stb.): ilyet még biztos nem hallott.
Dorien: én úgy látom, inkább termelődnek.
-
ZeUS2140
aktív tag
PMillett féle Butte-ról hallottatok már? Érdemes összerakni? Haver kérdezi. Mondtam neki a canampot, mert nem kell bele több cucc, de olyat akar, amit még nem hallott.
-
Svan
csendes tag
Sziasztok,
szeretnék fejhallgató erősítőt vásárolni AKG Q701-hez. Jelenleg Házimozi erősítő füleskimenetéről és iPod-ról hallgatom, de az iPod nagyon kevés hozzá, a HM kimenetéről meg finoman szólva nem zenél..
Mivel az AKG Q701 kicsit vékony+világos karakterű, ezért bujább, melegebb hangú erősítőt szeretnék találni hozzá, hogy muzikálisabb legyen a végeredmény.
Van egy Sennheiser HD598-am is aminek nagyon tetszik a karaktere, de a torzítása és a tejfeles-doboz mélyei miatt ( felső basszus furcsa kiemelése..) nem hallgatom.
Amikről jót olvastam itt és más fórumokon is, valamint passzolhatnak a Q701-hez:
Canamp | Canalot | Little Dot mkIII30-80e Ft ársávban keresgélek. A lánc egy passzív PC + XMOS + Musical Fidelity M1 vagy CA DacMagic Azur lenne.
(Van egy Smsl 793ii dac/amp-om is, bedobozolva, de az még szerintem az iPod-nál is gyengébben teljesítene a Q701-el.)
-
GML
őstag
válasz
mcguyver #51642 üzenetére
Ennyiért már lehet épít(tet)ni egy Canamp klónt. Az már eléggé jóféle hozzá. Igaz, akkor is ott van hogy kell egy DAC, de addig is tudod használni a gép kimenetét. Én is jó sokáig vártam, mire összejött egy értelmesebb doboz (én egy Asus Essence One-t használok) a Q701-hez, de szerencsére bővült a lista és inkább tartaléknak használom már csak a kerektere és "kényelme" miatt veszem csak elő az AKG-t.
-
Dead_slow
tag
Legyen jó az árért és passzoljon a Q701-hez.
Van egy Canamp klón [avx]-en.
Szerintetek érdemes lenne megvenni?@Bukk900: Igen, meg is rendeltem, majd kaptam egy üzenetet, hogy csak nem frissítették az oldalt, és hogy a gyártást beszüntették, írtam egy másik eladónak, ő is ugyan ezt mondta, találtam ebayen, mire megrendeltem volna az is eltűnt....
-
krichd1
addikt
Szia. M6 jó lesz ahhoz a Dt770-hez, ennek még a magas kiemelése sem vészes, a kevés kulturáltabb Beyerdynamicok közé tartozik. Azt nem tudom milyen telefonokkal működi együtt jól, ez elég lutri szokott lenni általában.
(#48763) blve: A Little Dot mkii egy erősebb belépőt szintnek mondanám, tehát csodát nem szabad tőle várni, mondjuk egy alap Canamp szintet hoz nagyjából. Amúgy elég hosszú bejáratási idő kell neki. Igazából az a helyzet, hogy a gyári elektroncsöves erősítők elég drágák. Ott van például a Schiit Valhalla 2, ami már azért hoz egy normálisabb szintet, de az sem jobb egy olcsóbb Asgard 2-nél. Innen fölfelé meg már jönnek a drágább dolgok, mint például Icon Audio HP8 MK2, Eddie Current Balancing Act...
Ár/érték arányban inkább ajánlanám az István féle elektroncsöveseket.[link](#48764) Krissz80: 1Ft-ért viszem is. Bár azt nem tudom, hogyan fog tudni visszaadni az eladó 5Ft-ból.
-
krichd1
addikt
válasz
Cool Face #48225 üzenetére
Egy használt 100eFt-os DAC-al nem leszel előrébb a Marantz NA8005-től, illetve a modernebb DAC-ok nem féláron mennek használtan általában, annál azért drágábban. Én ennyiért a Teac UD-301-et szoktam ajánlani, de ezt is jobbára 100eFt felett lehet beszerezni.
(#48227) blve: Ne klasszikus értelemben vett színezésre gondolj, mint amit például a Sense V1 vagy a Canamp csinál. Inkább egy analitikus, száraz, sterilebb, világos jellegűre, komolyabb fáziscsalásokkal kiegészítve. Azt viszont nem értem mire érted a AKG-s "szoba hangzás"-t, mivel ezeknek (K612 Pro, Q701) teljesen irreális, össze-vissza tere van. Mát amennyire lehet térről beszélni egyáltalán fejhallgatóknál. A 2-3kHz körüli kiemelés külön zavaró, főleg azért, mert ebben a tartományban egyébként is kiemelnek a fejhallgatók általában, ez jól látszik méréseknél a kompenzáció előtti grafikonon.
(#48233) blve: Az UD-301 fejhallgató erősítője nem szereti ezeket az AKG-kat.
(#48221) HUNNIA1920: Az olcsóbbik új Hivox DAC is 50eFt környékén van, ha jól tudom.
-
krichd1
addikt
Szia.
Mobil zenehallgatáshoz célszerű lenne zárt fejhallgatót vagy fülhallgatót használni, nem pedig nyitottat. Mobil forrásnak inkább használnék a helyedben valami DAP-ot (olcsóbbak között például Musiland 06 MX-et) mint mobiltelefont, így megszabadulva a szoftveres, hardveres kellemetlenségektől. Ugye nem mindegy milyen típusú mobilt használnál, milyen szoftverekkel.
Asztali rendszer esetén a Heed Canamp szerintem nem éri meg új árát, helyette inkább választanék egy használt Canalotot, ha már a Heed. Hivoxék most csináltak új DAC-okat, honlapjukon még nem láttam, ha jól tudom dac4me, dac4you néven futnak. Minornak nincs USB bemenete, egyébként nem rossz DAC.
Valaki használ itt Audio-gd NFB-5.32-t AKG Q701-el és elégetett vele, ezt többen is hallották a legutóbbi fejhallgató találkozón, tehát egy ajánlható kombináció. Az 5.32 is kijön használtan 100eFt-ból. Bubot én nem ajánlanám AKG-hez.
Mindenek előtt viszont a fejhallgató választásodat kellene jobban átgondolni, illetve meghallgatni többmindent AKG-n kívül. Mivel sem a K612 Pro-t, sem a Q701-t nem mondható semleges karakterű fejhallgatónak, mindkettőnek nagyon is sajátos hangzásvilága van. A K612 Pro egyébként valóban kicsit mély hiányos, pontosabban hiányzik belőle a határozottság, egy kis energikusság. A Sense V1-el az a baj, hogy az inkább a közép és felső mélyeket emeli ki, nem csak a szub basszus tartományt, amire igazából szüksége lenne az AKG-nak, amellett hogy eléggé színezett hangja van. -
blve
csendes tag
Üdv a fórumozóknak!
(Elnézést a szószaporításért, egy előzetes megjegyzés:
Sajnos eltűnt néhány korábban aktív fórumozó, akik audiofil szemszögből néztek az olcsó ketyerékre. Talán belefáradtak a Fiio özönbe (igen, nálam is egy E10k világít az asztalon). Nem kellemes, ha belenyomják az orrom a szutyokba, de szerintem jobb, ha tudom, mihez képest veszek egy szart, mert egyelőre csak addig terjed a horizont meg a pénztárca. Szóval nem lenne baj, ha járnának erre ilyen tagok.)A fejhallgató irányvonal érdekel. Nem csak hazai beszerzés jöhet szóba, külföldi netes rendelés, ebay, paypal O.K. Ha egy hozzáértő veszi a fáradságot, hogy válaszoljon, arra kérem, csak egy vagy két, tapasztalatai alapján optimálisnak mondható tippet adjon. A fejhallgató: AKG 615 Pro, talán Q712, mobilhoz talán majd még valami (mobil zenehallgatáson nem feltétlenül (sőt inkább nem) utcait értek, csupán nem asztalhoz kötöttet).
1. Mobil zenehallgatás
Az "audiofil" szót ennek megfelelően értelmezve. Fontos: a mobil mellett lenne egy asztali konfiguráció is, tehát itt nagyobb lehet a megalkuvás faktor.Lehetőségek:
a) DAP (+Amp)
b) mobiltelefon + DAC/Ampa)
Ha ciki a Fiio-t emlegetni, mert nem éri meg az árát (X3ii itthon 70e, ebay-en 50-60e, X5ii itthon 120e), akkor mit ajánlanátok helyette ebben az ársávban maradva? Illetve nem vállalható-e mégis pl. egy X5ii külföldről beszerezve (kb. 100k-ért)? 120-nál nemigen tudnék többet adni mobil DAP-ért, tehát van-e más választás? Ehhez kapcsolódóan: X5ii-hez kell-e feltétlenül amp?, ha egy nagy impedanciájú fülest kell megszólaltatni? Az önmagában nem zavar, hogy fel kellene tekerni a hangerőt. Ha viszont sokkal jobb az élmény egy erősítővel, az E12 helyett van jobb javaslat?b)
Úgy érzem, a DAP szoftveres adottságai eleve korlátoznak a lehetőségekben a mobiltelefonhoz képest, ezért egy telót inkább használnék lejátszónak. Kérdésem, hogy van-e hátránya a telónak hangminőség szempontjából? Azt gondolnám, nincs, mert úgyis egy DAC-ba megy az USB-s adatfolyam, tehát a DAC/Amp minősége a mérvadó.E18 komplett megoldás lenne mobilhoz, ciki vagy vállalható? (bolti ára 50e)
Vagy jobb lenne a fórumon korábban emlegetett kínai XMOS+PCM5102+TDA1308? Ebben van-e elég kraft egy magas impedanciájú füleshez? (ebay-en kb. 9e)
Illetve, ha egyik sem, mi lenne a javaslat mobil DAC/Amp témakörben, ha kb. az E18 50e körüli ára az irányadó?Utolsó kérdés mobil témakörben:
Túl nagy szentségtörés-e bluetooth-os fülest megemlíteni? Konkrétan az AKG k845 érdekelne, ami szerepel az aptX-es eszközök listáján. Az aptX kodekkel elfogadható-e a hangminőség?2. Asztali konfig
Konkrét kérdések:1. Erősítő:
Heed Audio CanAmp, bolti ára kb. 110e (megépíteni sajnos nem tudom). Ha ez ajánlható, milyen DAC lenne jó hozzá?2. DAC és erősítő:
Ezeket azért vettem egybe, mert "testvérek". Kérdésem, hogy jónak mondhatók-e?
Lupus Minor (50e) DAC + Bubo Cupropenis amp. (49e), együtt tehát kb. 100e forintból kijönne.
A Bubo-t láttam emlegetni.A lejátszó persze még kérdéses, de lehet, hogy eleve rossz az elindulás.
Köszönöm, ha ezt valaki végigolvasta, és válaszol.
-
GML
őstag
válasz
MasterMark #47296 üzenetére
Egy egyessel kevesebbt írtál sajnos.
A. Q701 nagyon erősítőigényes fejes. Olcsó építhető és használható erősító egy Canamp klón.pl
-
GML
őstag
válasz
schawo #47123 üzenetére
Azért egy FiiO E12A azért ha nem is tökéletesen, de azért eléggé kellemesen meghajtotta.
Ha esetleg DIY-er lenne, akkor mondanám, hogy dobjon össze egy Canamp klónt. Az meg van max 20-ból.
A Sileo után a 2. találat. Nálam. (Azért a Sileo BTW ~2800€, abban már benne van a fejes erősítő is.) -
válasz
BigBlackDog #45729 üzenetére
Szerintem ez még a Canamp-előd, vagy max. a Canamp.
-
vasvillás
csendes tag
válasz
zsizsef #44824 üzenetére
Szia!
Örülök hogy tetszik a hangja.
Én fejhallgatóval használtam.
Hallgattam a saját erősítőjét is, de mivel általában nagy impedanciás füleseim vannak,
így erősítővel volt az igazi.
Volt utána: Presenter, Heed Canamp, és egy diy JLH mod. füles erősítő.
Mivel a gyári füles kimenete IC alapú, így túl nagy elvárásaid ne legyenek.
Viszont a felsoroltakkal vonali kimenetről, igen jó teljesítményt - minőséget produkált.
Jó ez a DAC. Mint írtam dupla áron tudtam némi javulást elérni.
Viszont ami most van, ahhoz nincs meg az a jó szoftver körítés, ami a musiland-hez jár.
Kérdés, hogy milyen software-t használsz zenehallgatásra?
Üdv: Ignácz -
krichd1
addikt
válasz
Honkydoo #44769 üzenetére
Ha zenét akarsz szerkeszteni/felvenni és veszel egy belépő szintű stúdiós interfészt, még akkor is kell a Q701-hez fejhallgató erősítő. Legolcsóbban Sense V1 vagy egy Canamp klón.
(#44775) fukyu: Ezt nem értem, hogy jön a rendszerbe a jack átalakító. JBL-eken eleve csak szimmetrikus bemenetek vannak, így aszimmetrikus kimenetű DAC-ról használni eleve nem jó ötlet, az eredményét már megtapasztaltad. A legegyszerűbb megoldás, ha veszel egy szimmetrikus kimenetű DAC-ot, aminek van analóg hangerőszabályzója is. Legolcsóbban ilyenekről tudok, mint Focusrite 2i2, 2i4 vagy Steinberg UR44, UR242.
(#44772) sheratan Pont ez a gond a 7xx szériával, mire az ember normális hangot hoz ki belőle, ráköltheti a gatyáját is.
-
Bodz
nagyúr
válasz
nokia5201978 #44601 üzenetére
Azt sem hallottam még, de állítólag nem nagy durranás. Ha jól látom akkor még usb sincs rajta.
(#44608) stemplar07: A kácsa normális minőségben dolgozik.
(#44609) mcguyver: Scarlett Solo + Sense V1 vagy Canamp klón esetleg.
-
ZeUS2140
aktív tag
Az normális, hogy a canampban a 2 5W-os ellenállás annyira meleg, hogy nem állja a kezem?
-
ZeUS2140
aktív tag
válasz
bkercso #42855 üzenetére
Oh! Köszönjük!
Uni nyák nagy segítség sok kisérletező kezdőnek
Cikket várjukALPS Blue olcsón ebay?
Canampem tegnap feléledt 2 óra hibakeresés után. Kimenet volt (2VAC) csak halkabb volt mint a bemenet. Mértem mindent. Minden rendben volt. Előkaptam a 2132-es opa-t és viola. opa2134 from China
-
válasz
XFreedy #42467 üzenetére
Nézd meg a 3db oszcillátor forrasztásait, esetleg forrassz rájuk, talán az megoldja. Hasonló gondom volt XMOS-szal.
LL #42486: matekoznia kell az órajellel
A két gyakori freki (44,1 és 48 kHz) legkisebb közös többszöröséből osztja le őket, ami a 24,576 MHz.Primary92 #42641: 150 ohmhoz milyen erősítőt ajánlanátok 10000 Ft alatt? Építés is jó, ha van kész NYÁK (nem érek rá tervezni), és furat szerelt alkatrészek vannak rajta.
Napokon belül elkészülök egy erősítőépítős cikkel, azt ajánlom. Egyszerű, olcsó és jobb az említetteknél.ZeUS2140 #42686: Bátran dobd össze a Szekerest csupalyuk NYÁK-ra, elég egyszerű kapcsolás. Nem visszacsatolt és nem is erősít fesz-t, így elrontani sem nagyon lehet.
binatone #42706: Erről a Szekeres rajzról nehogy elhagyd a C1-et, mert DC-t küldesz a forrásra!!
Nekem IRF610-el amúgy sokkal jobban bejött, mint 510-el. IRF3205-tel meg még jobban.ZeUS2140 #42716: A Canamp-ba tegyél egy jobb opát, pl. OP275-öt, és máris jobb lesz az eredetinél!
ZeUS2140 #42726: A Lehmann-klón (BCL-klón vagy Lovely Cube) jobb a táp miatt, csak a visszacsatolást annál is érdemes átalakítani, hogy a fejeskimenetről menjen vissza, ne az OPA kimenetéről.
De inkább várd meg a cikkem, aztán eldöntöd. -
ZeUS2140
aktív tag
válasz
vodkaboy22 #42809 üzenetére
Köszi a kimerítő választ
Én is azért kérdezgettem, mert "kicsit" sokalltam az alkatrészeket. Mondom magamban, ez vagy nagyon állat, vagy sok alkatrész volt otthon és így tároljaÉpítgetni szeretnék.
Most raktam össze canamp-et, de még nem tudtam kipróbálni, mert hiányzik 2 kondi
B tervnek a Szekerest nézegettem. Kaptam is egy kapcsi rajzot, de ahogy jobban beleástam magam a neten közel 10db "a legjobb" Szekeres variációt találtam.Kicsit kezd olyan zsennyegés lenni a fejemben a témával kapcsolatban, mint eleinte az opa-kkal kapcsolatban.
Szóval a kérdésedre is válaszolva építeni szeretnék. Fejes egy HD555, zene főleg power metal, symph metal.
DAC 99%, hogy egy Sanskrit lesz anyagi "megfontolásból". Legalább lesz hova tovább lépniÜdv!
u.i.: külföldi oldalakon nagyon favorizálják erőssítőkhöz ezt a "R" magos trafót. Jobb mint a torroid? Persze fejhallgató erőssítőről beszélve.
-
ZeUS2140
aktív tag
-
Primary92
senior tag
HeeD audio Canampról mi a vélemény? Meg milyen ez a konkrét terv? Érdemes utánépíteni? ESP113 utánépítésen töröm a fejem.
-
Igen, nyilván.
nlpK: Van a hangkártyádon 100n, csak SMD kivitelben, az egyik elko mögül kicsit kilátszik (az elko és az IC-foglalat között vannak)
Gerjedés: Forrósodik a tok és rosszul is szól. Olyan idegenül..DLL: Integrálni nem tudnak ekkora kapacitást ilyen feszültségre.
ZeUS2140: Ez nem az igazi Canamp, mert nincs elszűrve az IC tápja a végfok tápjától. Sokat számít! Ez az eredeti.
-
ZeUS2140
aktív tag
Sziasztok!
Jövő héten fejezem be a canamp klónom és opa kérdésben nem tudok dönteni.
Szerintetek melyik illik legjobban az említett kapcsolásba és a powermetal, symphonic metal stílushoz?
lm4562 vs opa2134, vagy opa602 esetleg?
Fejes egy HD555.Előre is köszi!
@.DLL: A Musiland 03 Dragonhoz tudsz adni egy linket, vagy egy kisokost, hogy és hol kell leválasztani az analóg részt a DAC után?
Üdv!
-
.DLL
veterán
válasz
kerobi #41838 üzenetére
Igen, jól írtad a dolgokat.
Persze nem csak 95k-s Canamp létezik, vannak olcsóbban is fejhallgatóerősítők. A K550 már megérdemel egy jó fajta 40k-s DAC-ot és egy szintén jó 40e körüli fejhallgatóerősítőt is. Azért emeltem ki mindkét helyen a jót, hogy ne valami túlárazott HiFi és ál-audiofil cuccot vegyél, aminek a hangminősége nem éri el az árkategóriája szintjét, mert az nyilván nem éri meg.
Nyilván olcsóbb-drágább felszerelésre is rá lehet kötni egy fejhallgatót, de van nagyjából egy szint ami elegndően kihozza a fejhallgató tudását.
Van mégegy szempont: a szinergia, bár ez inkább csak HiFi zenehallgatáskor oly fontos, zenekészítéskor a pontos hangú rendszerre kell törekedni. Tehát a szinergia, az "együttállás" az amikor az eszközök hangja, hiányosságaik, erősségeik, pont tökéletesen passzolnak egymáshoz. Amikor a hibákat csökkenteik, az erényeket erősítik a hallgató számára (ez egyénenként változó, hogy ki mit szeret)Tehát mégegyszer a DAC csak ha hang előállításáért felelős. Egy hangkártyáben pedig van hang bemenet is, amiből digitális jelet készít. Ha ez neked felesleges, akkor ne hangkártyát vegyél. !Noha vannak elég jól szólók ezek között, de általában így is drágábbak ugye a felvételi rész miatt. (Előny, hogy lehet magyarországon kapni, mind egy csomó jó DAC ami csak DAC, az külföldről beszerezhető)
-
válasz
kerobi #41831 üzenetére
Nagyon alapoktól:
Hogyan lesz hang az mp3 fájlból?
1. A lejátszó szoftver tömörítetlen PCM adatfolyamra alakítja a fájl tartalmát, és elindítja az operációs rendszer hangkezelése felé.2. Az oprendszer vagy előfeldolgozza ezt a jelet (WDM, DirectSound), vagy változtatás nélkül (WASAPI, ASIO) küldi tovább a hangfeldolgozó driver felé.
3. A hangfeldolgozó driver vezérli a hangeszközt. Egy rendszerben egyszerre lehet több hangeszköz. Pl, alaplapra integrált hangeszköz, kártyán az alaplapba dugott hangeszköz, USB-n, firewire-n, thunderbolton csatlakozó (külső) hangeszköz. Ezek az egy egységet alkotó hangeszközök. Vannak olyan hangeszközök is, ahol a hangeszköz két különálló egységet alkot. Az egyik egység a digitális rész, ezt szokás transzportnak hívni, hiszen a feladata a digitális jel digitális formában továbbküldése (általában SPDIF és AES3 formátumban, de létezik egy csomó egzotikus formátum is: I2S, ADAT, AES10, stb), a másik egység az átalakító és analóg egység. A két egység együtt látja el a hangeszköz feladatait, és az operációs rendszer számára csak a transzport látható, annak van saját drivere.
4. A driver segítségével a hangeszköz elektromos jelet állít elő a szoftver és az oprendszer utasításai alapján.
5. Ez először egy digitális jel (valójában többféle formátum, néha össze-vissza alakítgatva), ami később (két egységből álló eszköz esetén a külső egységben) a beépített DA konverter IC (igen, erről kapta a nevét a DAC eszköz is) egy analóg villamos jellé alakít. Ez a jel alacsony feszültségű, áramerősségű, és nagy kimeneti impedanciás. Ha tanultál kevés általános iskolai villamosságot, akkor sejted, hogy a kis áramerősség és az alacsony feszültség együtt nem jelent jót a teljesítményt igénylő eszközöknek, ilyen pl a fejhallgató és a hangszóró.
6. Még a hangeszközön belül a DAC IC-ből az analóg villamos jel egy sok lépcsős előerősítő fázisba kerül, aminek a végén egy még mindig gyenge jelerősségű jel jön létre, ami még mindig nem igazán elégséges a fejhallgató meghajtására. Az impedancia még mindig magasabb az optimálisnál, emiatt a frekvenciaátvitel nem tökéletes, lassú feszültségváltozási képesség, emiatt kicsi a részletesség, és gyenge az áramerősség, tehát, ha a folyamatos hangerő esetleg elegendő is, a hangerőcsúcsok lekonyulnak, csökken a dinamika.
7. Hogy ezeket kiküszöböljék, ezért születtek meg az erősítők. Bizonyos esetben az erősítő egybe van integrálva a hangeszközzel,akkor azt mondjuk, hogy van erősített füles kimenete is. De a hangeszközhöz analóg IC (interkonnekt) kábelen keresztül csatlakoztatható külső fejhallgató erősítő is, akkor az végzi el az impedancia csökkentését (nulla ohm közelire), a kimeneti feszültség emelését (a fejhallgatók számára optimális szintre), és az áramerősség biztosítását (szintén a fejhallgatók számára optimális szintre).
8. A fejhallgató egy transzduktor (energiaátalakító), ami a villamos energiából hangot állít elő, ami pedig légnyomásváltozás. Ezt a légnyomásváltozást fogja fel a füled, és abból lesz a hallott hang az agyban.
Ez alapján már talán érted, hogyan kerüli meg a hang az alaplapi hangkártyát. Az is csak egy hangeszköz a sok lehetséges közül. A Heed Canamp egy fejhallgató erősítő, azaz a 7. pontben emített eszköz, a hangeszköz után kell kötni a fejhallgató elé közvetlenül.
-
kerobi
senior tag
válasz
schawo #41829 üzenetére
Igen csak azt nem értem, hogy vannak ezek az usb-s DAC-ok, azoknak mi értelmük van azon kívűl hogy erősítenek? Valahol olvastam, hogy "Analóg converter ami a tiszta digitális jelet a hangkárya megkerülésével analóg jellé alakítja. Ezt a jelet eteted meg valamilyen erősítővel." Hogy lehet megkerülni az interált hangkártyát? Akkor mi szól? Nem értem.
Ráadásul van 95e-ért is pl. [Heed Canamp]. Mit tud ez? Azt írja a kisebb impedanciájú fülesek is szebben szólnak. Miért? Ha erősíti a jelet nem nyomja ki a membránt? Miben jobb, mint a 40 ezres hangkártya?
Akkor érdemesebb egy 25ezres dacot venni, hogy jobb felbontást kapjak? A hangkártya mikrofon stb bemenetei engem nem érdekelnek.
Köszi a segitséget! -
Dorien
veterán
Köszi a részletes választ!
A mélyekkel, közepekkel teljesen meg vagyok elégedve (nagyon dögös hangképe van a HI2050-nek), és a magasok is csak bizonyos esetekben zavaróak, de akkor nagyon. Szóval valami olyan megoldás kellene, ami ezzel a tartománnyal csinál valami medzsiket. Attól, hogy erősebb lesz a mélytartomány sajna nem leszek beljebb... Főleg a cineknél meg a vokálban az "sz" hangoknál kerül sz@r a palacsintába, pedig anélkül olyan finom lenne!Ja és mint írtam lehetőleg költséghatékony (értsd 10-20eFt) megoldás érdekelne, sajna X-Szekér II, Headflow, Heed Canamp és tsai most annyira nem játszanak. Nekem tetszett az LM6172-es Presenter2 amikor nálam volt, de akkor épp egy sziszegős fejes sem volt nálam, csak a HD650, AD500X, HD681 EVO.
-
.DLL
veterán
(#41683) Dorien:
Az biztos, hogy tisztább hangú Bkercso kombinációja, de a magas mennyisége megmaradna az tuti. Viszont a Canamp elég izmos, bár ez a Hi-2050 esetén nem annyira szempont.
Az simán lehet hogy ha nem torz, karcos magasból kapod ugyanazt a mennyiséget, akkor már nem fog zavarni, és nem kell elkendőzni. De az is lehet, hogy a 2050-hez bőven elég egy Canamp (klón) tudása. Sokáig hallgatható, de olyan semmilyen az az amp szerintem.Hegyébként Headflow-t ajánlanám hozzá, feltéve ha
1) még kapható
2) belefér a kertedbe. És az később is jó lesz, sőt a HD600-hoz is (de méginkább az X-szekeres II)Vagy pl. Sense V1, Panda Amp, ezek melegebb hangú erősítők.
Ha mégis csak opamp a kérdés, akkor ott van még az LM4562 (=/= 6172, ezt sajna nem ismerem), ez a Preziben pont egy kis többletet ad mélyben.
Ezt még az OPA2134-gyel hasonlítottam össze, ami középben, magasban jobban teljesített, mint az előbbi. (X-szekeres II-be mégis ezt választottam, mert ennek az erősítőnek a mélyei is iszonyat jók, így megvan minden magas, mély, tér...
OpaGreen-nel nem ment olyan mélyre (ebben a konfigban legalábbis).De mondom, lehet hogyha csak megtisztul a magas tartomány már elviselhetőbb lesz. (de ez egyénfüggő is, én pl. ugyanúgy tudom szeretni a HD600-at is, mint a DT880-at is. Utóbbinak jóval több a magasa, de tiszta, sima, (legalábbis az X-szekérről) így simán egész este hallgatom. Superlux HD681, még magas-mod után is lefáraszt 1-2 óra után)
-
-
Dorien
veterán
válasz
venndi #41692 üzenetére
Nekem E10 van és szeretem az erősítő részét is.
Viszont a K701-nek az okosok szerint nagy áramteljesítményű erősítő kell, mert különben nem lesz mélye. Szólni fog, valószínűleg a hangerő is rendben lesz, csak nem azt adja vissza, amit tud. Szóval kell elé egy normális erősítő is, mint pl. a sokat ajánlott Heed Canamp vagy a Bajnokpityu-féle Champ. Bkercso is biztosan tud ajánlani hozzáillőt az erősítői közül. (X-Szekeres II vagy HeadFlow)A Scarlett 2i4-et nem ismerem, de az árából kiindulva valószínűleg a DAC és erősítő része is lenyomja az E10-ét. Ha egy K701-hez hasonló, jó terű, semleges/világos, kényelmes fejest keresel hozzá, akkor inkább egy ATH AD500X-et vagy drágábban egy AD900X-et ajánlanék, ezek annyira nem háklisak a meghajtásra, mint a K701.
-
.DLL
veterán
válasz
venndi #41692 üzenetére
A Fijó E10 alapvetően egy DAC, csak USB bemenete van, és többféle kimenete. De neked ott van a Focusrite, mint DAC, így nincs szükséged mégegy digitál−analóg konverterre.
Az említett AKG fejesek nem könnyű esetek, kicsit komolyabb erősítő kell hozzájuk. Heed Canamp szerintem az ottani használtpiacon is kéne legyen, nem hiszem, hogy csak Magyarországon és Angliában kedvelt, a Sense V1 pedig mindenkinek egységesen Kínából elérhető pl. AliExpress-ről: [link] -
.DLL
veterán
válasz
hitman, #40936 üzenetére
Na gondoltam is, hogy a Pro-jekt végre kiadott valami értelmes fejhallgatóerősítőt (első link) ? De akkor mégsem. No persze másnak nem hiszünk, kivéve a gyevi bírót.
A szinergia azt jelenti, hogy tökéletesen hozzásimul a készülék a fejhallgatóhoz, mind karakterben, mint tudásszintben. Heed Canamp pl. karakterben illik a 701-hez, de felbontásilag, részletességben nem az igazi, pedig a fejes többet is tudna. A K701 egy nehezen hajtható fejes, legalábbis megfelelően hajtani nehéz. Hallottam már én is vékonynak, meg kellően testes hangúnak is.
-
Czibor10
tag
Az az, akkor szépen körbejárt itt PH-n
.
A panda se rossz, bár most hallok róla először. Viszont szeretnék egy nagyot ugrani, amit a nomonos és a többi vélemény szerint a headflow elég szépen teljesít, a canamp pedig szinergia-gyanús. Végülis most is nagyon tetszik a q701 hangja, pl. a Walk the moon-Anna Sun című számban csak ezzel vettem észre, hogy a háttérben van cintányér, de a Shure 440-ről nem volt meg a 3x-os különség, legalábbis így.
-
Czibor10
tag
válasz
goamantra #39472 üzenetére
Nincs kifejezett zenei stílusom, rappen és heavy metalon kívül szinte minden, nagyon ritkán komolyzene is szólna, de talán elektro a legjellemzőbb.
Dacnak valami nagyobb lenne tetszene, pl Denon vagy Teac, ami az asztal dísze is lenne, de persze nem ez az elsődleges. Most azon gondolkodom, hogy egy headflowt vagy canampot kipróbálok és egy hónapig maradok dac nélkül, de együtt sajnos nem tudnám meghallgatni őket.
-
Czibor10
tag
válasz
bkercso #39469 üzenetére
Bizony jó lenne hallgatózni, csak Fehérváron nem nagyon van rá lehetőség
. 35-ért jó lenne a canamp is, de nem tudom mennyire mos, és tényleg kéne egy dac is. Most max 70 ezer lenne erre a mutatványra, 2 hónap múlva tudnék 150-et rááldozni, szóval most vagy dac vagy erősítő kéne, a másik később. Csak meghallgatás nélkül nagy bátorság kell hozzá.
-
-
válasz
Czibor10 #39468 üzenetére
Akkor nincs gond.
goamantránál meghallgathatod szerintem a Canampot, emberi áron árul egyet.
A HeadFlow-t meg nálam, van belőle demo darab.Meghallgatás nélkül semmit ne vegyél. És számold rá egy DAC árát is, mert alaplapról felejtős a zenehallgatás.
A K701-hez elférne egy Musiland Monitor 03, vagy akár jobb is.
Olcsón meg XMOS, ami később profi USB-SPDIF transzpotnak megtartható. -
-
krichd1
addikt
Annyiban tényleg nem szerencsés Dactilus1 fejhallgatókhoz, mert túlságosan kétoldalas teret eredményezhet.
(#38978) Ear001: Pontosan melyik Heed termék hang filozófiájára vagy kíváncsi ?
Nem tőlem kérdezted, de én eddig több különbséget tapasztaltam a különböző termékeik hangjában, mint hasonlóságot. Például Canamp, Canalot vagy az új Thesis széria és a régebbiek között vagy akár egy Taurus és Nexus S80 is más hangdobozokat szeret.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Villanyszerelés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Gitáros topic
- kenand: Szaunakályha- Helo Softhot/Havanna fűtőszálcsere
- Egy óra, két rendszer
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Filmgyűjtés
- Formula-1
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- További aktív témák...
- iPhone 13 Pro Max 128Gb sierra blue új!
- Corsair Virtuoso RGB Wireless XT
- 2 darab Western Digital WD Blue 3.5 1TB HDD 7200rpm 64MB SATA3 (WDC WD10EZEX-60WN4A0) 100/100
- AeroCool Strike-X GT - Tower - ATX Számítógépház Ventilátor szabályzóval együtt
- AKG P420 Nagy membrános kondenzátor Stúdió mikrofon, újszerű állapotban, 1 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest