Új hozzászólás Aktív témák

  • zolikaDB

    veterán

    válasz SirTom #6928 üzenetére

    Tomi, ragjalak meg. :DDD
    1, a Hurco innovativ, szeretettel varlak marcius vege-aprilis elejen, ui telepitunk egyet, sok van mar itthon is. Imadom az egyengepeket es, h innovativ. Minden gepen es vezerlojen ugyanott van minden, egy kivitelben keszulnek, kulonbseg a meret/kivitel/vertikal-horizont/tengelyek szama. De nincs olyan, h HDH-rol szabadult kollega "LABEL"-ezni akar Fanucon es nem tud, mert parameter kerdese, amit neki Szabibol kell kicsikarni/es-vagy szerviztol. Ugy, h a Gordiusz sz.rik rad :DDD Utobb emlitett szaktars nem.
    2, ilyet ne mondj, egy korai 4xx-ben, nem akarok hazudni, melyik, egy Mikronon meloztam vele, nem volt masolas, uj program (regit kellett kopizni), normalis ciklusok es tarsai. Ezt anno itt a topikban leirtam. Az elso normalis, gyorsan programozhato a 426. Az 530-ban ehhez kepest olyan dolgok vannak, amik kenyelmesebbe teszik a munkat, sot, a legeslegujabb software verzioban, amit a go98-rol szedtem le, olyanok voltak, foleg a 3-nal tobb tengelyes megmunkalasra vonatkozolag, h nedvesedett a bugyi.
    Teny es valo: nem szogegyszeru, de hatarozottan jo dolgok, ciklusok, konnyitesek, extrak kerulnek a legujabb vezerlokbe (Siemens, HDH, Hurco Winmax V9).
    Es: Heidenhain is tud gravirozni es dxf-et olvasni. Csak ez kifejezetten opcio. Hurcoban a grav alap, dxf 1000€ koruli dolog, de nagyon sok gepbe kertek/kerik. Mienkben is lesz.
    Verzioszamok: Heidenhain 620 ujabb, de nem okosabb vezerlo!!! Csak olcsobb, es picit butabb, szegenyes kezeloi felulettel.
    Szabolcs: ugyan. Nem tepem en a szam, de amit latok/hallok, tapasztalok, az alapjan sirok. Te tudod, milyen nehez embert kapni. Nem okosat, csak olyat, aki nem tor gepet. Ez tendencia eleg sok helyen. Ugy tunik, az arufeltolto nepszerubb hianyszakma lesz, mint a forgacsolo...
    A megyeben kezdtuk 2 maro + 1 eszterga komboval, majd masik cegnel hallom, h van 2 maro, illetve hozzank jon a legnagyobb 3 tengelyes (opcio: 4. tengely) es a tobbi, majd latjuk. De ahova valo vagy ott is van par cegnel.
    Eddig eleg gyalogCNC-k voltak, szoval altalanos marasra jok, de fejlodnak, opciok, ciklusok, felepitmenyek.
    Pl megjelent a DMU-hoz hasonlo gepkonfig: sima asztal, benne a korasztal, billeno fej...
    Szoval nagy like az amerikainak! :)
    Szombat van, belso egesu szeszre fel! ;)

Új hozzászólás Aktív témák