2013. június 20., csütörtök

(#6101) Trub válasza bajaki (#6100) üzenetére

Trub
(tag)

Vagy elmehetsz egy olyan egyetemre, ahol van okj-s képzés is. És amikor befejezted elfogadtathatsz egy csomó tárgyat, és egy évvel előbb végezhetsz is.

Bár szerintem is érdemesebb egyből elmenni főiskolára/egyetemre. Ugyan azt a szakmát tanulod mind a két helyen, csak a másik oldalán fogsz állni a dolgoknak.

(#6102) *iguana* válasza bajaki (#6100) üzenetére

*iguana*
(senior tag)
LOGOUT blog

Jaja, nem kell a konkurencia. :DDD

De felre a trefaval: en azt gondolom, hogy a szakmanak van jovoje, de azt meg bizton tudom, hogy kezdokent qrva nehez elhelyezkeni olyan helyre ahol tenyleg meg is lehet tanulni a szakmat - a suliban nem fogod tudni megtanulni - ez tipikusan olyan szakma, ahol elesben tanul az ember.

(#6103) DarthRoni válasza bajaki (#6100) üzenetére

DarthRoni
(tag)

Én a helyedben kitanulnám a szakmát, mert itt nálunk a mostanság frissen szabadult gépész mérnök urakkal az a gond, hogy tudják használni az NX-et, tudnak modellt, rajzot készíteni, csak sajnos a szakmai részhez nem sokat konyítanak. Ők is csak megcsináltak egy érettségit, és mellé megcsináltak egy gépész mérnöki szakot. Csak sajnos sem forgácsolást, sem bármilyen más megmunkálási eljárást nem ismernek, nincs gyakorlatuk, csak a száraz tananyag, ami sajnos kevés.
Ebből kifolyólag olyan programokat generálnak, amik úgy fogyasztják a több ezer forintos lapkákat, mint mi a szotyit a TV előtt :)
Szerencse hogy nálunk ezzel még nem foglalkoznak, pedig hatalmas költséget "generálnak" a cégnek. És ha mondjuk elkerülsz egy maszekhoz, vagy kisebb költségvetésű céghez, ahol nagyon ki kell számolni a szerszám költséget, akkor nagyon tudni kell költséghatékony programokat készíteni.
Szóval én a helyedben elvégezném a szakmát, keresnék egy céget, ahol az alapokat megtanulhatod, akár zöld gombos is lehet, hátha van ott egy szaki akitől tanulhatsz. És munka mellett elvégezni a mérnöki szakot, én is így fogom majd :)

De ez csak az én véleményem, majd kijavítanak a tőlem sokkal tapasztaltabb szakik :) :)

AMD Phenom X2 550 3.1Ghz@x4 3.4Ghz---4GB RAM---Gainward GTX 260 896MB 216 SP

(#6104) BÁ Nutrition válasza DarthRoni (#6103) üzenetére

BÁ Nutrition
(őstag)

munka mellett eléggé nem jó ám a vizsgaidőszak. megutálod az életet is kb :U
főleg ha 5 évesre mész

http://www.youtube.com/watch?v=KKSQtQqLVdU&feature=player_embedded# ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#6105) DarthRoni válasza BÁ Nutrition (#6104) üzenetére

DarthRoni
(tag)

Azt elhiszem, de a legtöbb család nem engedheti meg magának hogy a pici fiuk saját kereset nélkül elvégezzen egy fősulit :S így sokszor nem marad választás, nekem sem lesz ez másképp.

AMD Phenom X2 550 3.1Ghz@x4 3.4Ghz---4GB RAM---Gainward GTX 260 896MB 216 SP

(#6106) kpityu2 válasza DarthRoni (#6103) üzenetére

kpityu2
(fanatikus tag)

Munka mellett tanulni csak akkor tud, ha olyan helyre kerül. Aminek kicsi a valószínűsége. Erre céloztam azzal, hogy azok az idők elmúltak. Most nem fog munkaidő kedvezményt kapni, mint mondjuk a Vörös Október Traktorgyárban. :D
Ami pedig a mérnökképzést illeti: a gyakorlatot így is, úgy is a cégnél szerzi meg. Az oskolában mindegy hova böki le a nullpontot. :D Véleményem szerint ha lehetősége van, inkább a főiskolát válassza, nagyobb perspektíva van benne.

Hiányzó méretek a 3D modell szerint!

(#6107) kkrisztian90

kkrisztian90
(újonc)

Üdv mindenkinek!
Élhajlító gépen, a gépkezelőnek milyen matematikai számításokat kell végeznie?

(#6108) *iguana* válasza kkrisztian90 (#6107) üzenetére

*iguana*
(senior tag)
LOGOUT blog

Mindenfele haromszogek oda-vissza, 1*-es szorzo kozeli ertekekkel fejben szorozni, ilyesmi.
De csak tippeltem.

(#6109) Danivagyok válasza kkrisztian90 (#6107) üzenetére

Danivagyok
(újonc)

Akit én ismerek CNC élhajlító brigádot, ott a gépkezelő szerintem jó, ha műszak végén a tíz ujját meg tudja számlálni. De nem is engedik a képernyőhöz túl közel. Aki meg a gombokat nyomogatja az se számolja halálra magát, viszont vérprofi a táblázatkezelésben. Remélem segítettem :D .

(#6110) kkrisztian90

kkrisztian90
(újonc)

Értem, köszi!

(#6111) csiziktomi

csiziktomi
(tag)

segítséget kérnék,bár inkább tanácsot:hol tanítják a cad-es programok használatát?Kellene tovább fejlődni egy kicsit...

(#6112) *iguana* válasza csiziktomi (#6111) üzenetére

*iguana*
(senior tag)
LOGOUT blog

Nct akademia-t merem ajanlani, ill. a forgalmazo ceg szokott par napos gyorstalpalot csinalni az ugyfel alkalmazottainak.
Van itt a forumon erre dedikalt topic, ott is erdeklodj szerintem.

[ Szerkesztve ]

(#6113) csiziktomi válasza *iguana* (#6112) üzenetére

csiziktomi
(tag)

köszönöm

(#6114) zolikaDB válasza Danivagyok (#6109) üzenetére

zolikaDB
(őstag)
LOGOUT blog

Én is úgy tudom, h nem jellemző az egyedi, inkább ilyen párszáz-ezer darabok vannak. Azt beállítja valami észgép, aztán odaállsz, és bumm. 2-kor meg haza, és lehet a kertet kapálni, füvet nyírni.

MINDHALÁLIG DEBRECEN!!!

(#6115) <Magura> válasza zolikaDB (#6114) üzenetére

<Magura>
(tag)

Azta! Egyedi arckép? Gratula! Nekem is lesz majd. Valamikor. :DDD

(#6116) aram01 válasza zolikaDB (#6114) üzenetére

aram01
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

gratulálok majomfej :D :C

gyorsan gépelsz? írj rám...

(#6117) zolikaDB válasza aram01 (#6116) üzenetére

zolikaDB
(őstag)
LOGOUT blog

A kismajomnak van plüss-megfelelője is, sőt ketten vannak, párom unokahúga teljesen elolvad, amikor a kezében van, és ha ránézek, én is elmosolyodok :) Hát, ez a története!

MINDHALÁLIG DEBRECEN!!!

(#6118) aram01 válasza zolikaDB (#6117) üzenetére

aram01
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

jó választás :K

(#6119) BÁ Nutrition

BÁ Nutrition
(őstag)

múlt héten volt egy komolyabb meló
31 db beállítógyűrű 400as átmérő 12 vastagsággal :) 2,5 mm volt ráhagyva, egy élmény volt.. :D
[link]

a következő nagyra is megjött az anyag átmérőt nem tudom, nem láttam a rajzot talán 350es és 80 vastag
szintén 3 mm ráhagyással :D remélem jól be van tűrve rajta minden

ma meg egy egy kis stifttelé szoptam, ill holnap is fogok még. rókafogta csuka módszerrel, nagytokmány fogja a kicsit, abba befogva a 8as materiál, anyag ezüstacél. széttört pár lapkát :W ha 600as fordulat felett forgácsoltam (8mm átmérőnél :U ) akkor néha pattogott a lapkán az anyag és attól az meg letört viszonylag nagy felületen. ráadásul nem tudtam egy fogásban megcsinálni a darabot mert a hátulján meg van egy alászúrás, és nem férek oda a tokmánypofától a késsel, ill ha jobban kihúzom az anyagot akkor mégjobban kalimpál ez a kis vékony xar és vagy elnyomja vagy törik a lapka.
most 27 mm-re van csak a nullpontom a tokmánytól de így se jó, van 2 század ovalitás is. simítólapka
lehet nekem túl erősek a szerszámaim ilyen melóhoz. pár darabnál nem lenne gond mert megcsinálnám plusszosra aztán csiszolópapírral behozom méretre(múltkor csináltam 3 h7et is) de most kell 100. az meg így szar. sokat kell még tanulnom, tapasztalnom...

http://www.youtube.com/watch?v=KKSQtQqLVdU&feature=player_embedded# ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#6120) Danivagyok válasza BÁ Nutrition (#6119) üzenetére

Danivagyok
(újonc)

Szép diszkosz, repül is rendesen?
Ezüstacélt itt leginkább HSS késsel esztergálunk, patronba fogva, de utálatos nagyon. Pár hete volt itt 8 db vezetőgomba 5,3 h7 fej, 3h7 szár, tűrt hosszok. Még jó, hogy ebben a projektben nekem csak az eszterga felől jövő válogatott káromkodásokat kellett hallgatni.

[ Szerkesztve ]

(#6121) K!LLeR

K!LLeR
(őstag)
LOGOUT blog

sziasztok
van ez a könyv nemtudom ki ismeri. Le van írva benne elég jól az NCT gépek programozása és hasonló dolgok.
nem tud nekem mondani valaki hasonlót, csak FANUC vezérléssel ? vagy valami olyan dolgot amivel meg lehet ismerni az alapokat és a programozást, meg ilyeneket ?

minden elérhetőségem az adatlapomon. origin, xfire, msn, skype.

(#6122) aram01 válasza K!LLeR (#6121) üzenetére

aram01
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

nekem is megvan ez, csak az NCT_t taglalja? ránézek már

(#6123) K!LLeR válasza aram01 (#6122) üzenetére

K!LLeR
(őstag)
LOGOUT blog

azt hiszem írnak benne FANUC-ról is

de nem zavarna ha ha valami only fanuc írást találnék :)

minden elérhetőségem az adatlapomon. origin, xfire, msn, skype.

(#6124) BÁ Nutrition válasza Danivagyok (#6120) üzenetére

BÁ Nutrition
(őstag)

ma úgy lett átalakítva a stift hogy a kistokmányba befogtam egy patronos fúróbefogót és az elég stabilan megfogta, igaz hogy csak annyi anyag fért bele amiből két darab jött ki össz viszont rendesen megcsinálta méretre és 50 db alatt mozdult 1 századot összesen, felület is szép lett
ezután a kistokmányba nem rakok többet átmérő16 alatti anyagot

holnap laza nap lesz, ráncok kisimulnak legalább :)

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.