Én a helyedben kitanulnám a szakmát, mert itt nálunk a mostanság frissen szabadult gépész mérnök urakkal az a gond, hogy tudják használni az NX-et, tudnak modellt, rajzot készíteni, csak sajnos a szakmai részhez nem sokat konyítanak. Ők is csak megcsináltak egy érettségit, és mellé megcsináltak egy gépész mérnöki szakot. Csak sajnos sem forgácsolást, sem bármilyen más megmunkálási eljárást nem ismernek, nincs gyakorlatuk, csak a száraz tananyag, ami sajnos kevés.
Ebből kifolyólag olyan programokat generálnak, amik úgy fogyasztják a több ezer forintos lapkákat, mint mi a szotyit a TV előtt 
Szerencse hogy nálunk ezzel még nem foglalkoznak, pedig hatalmas költséget "generálnak" a cégnek. És ha mondjuk elkerülsz egy maszekhoz, vagy kisebb költségvetésű céghez, ahol nagyon ki kell számolni a szerszám költséget, akkor nagyon tudni kell költséghatékony programokat készíteni.
Szóval én a helyedben elvégezném a szakmát, keresnék egy céget, ahol az alapokat megtanulhatod, akár zöld gombos is lehet, hátha van ott egy szaki akitől tanulhatsz. És munka mellett elvégezni a mérnöki szakot, én is így fogom majd 
De ez csak az én véleményem, majd kijavítanak a tőlem sokkal tapasztaltabb szakik

AMD Phenom X2 550 3.1Ghz@x4 3.4Ghz---4GB RAM---Gainward GTX 260 896MB 216 SP