Új hozzászólás Aktív témák

  • QwErTy42

    addikt

    válasz kontár2 #4633 üzenetére

    Ohh kérlek! Ne vedd magadra!

    Az előző felvetéseimre nem is válaszoltál, gondolom, mert nem is igazán tudsz erre mit replikázni.

    Valóban azt hiszed, hogy a gyártással, fejlesztéssel, logisztikával, kutatásba ölt pénzekkel, vámmal, adóterhekkel, marketing költségekkel és még hadd ne soroljam... ki lehet rakni egy nyomtatót 10 ezer forintért a polcra?
    A gyártóknak valamiből vissza kell hoznia a "veszteséget" vagy különben adhatnák háromszoros áron a nyomtatót, ahogy most az Epson teszi az M és L szériákkal. Mert ugye ott is egy 15-20 ezeres nyomtatót veszel meg 50-70 ezer forintért, viszont utána a festékért szinte már nem is kell fizetned.
    Csak ugye a probléma még mindig abból fakad, hogy az emberek ingyen nyomató, ingyen nyomtatót szeretnének, ami nincsen( ennél a hasonlatnál kicsit sarkítottam ;) ).

    a2d2: A Te felvetéseddel egyet értek, mert ez legalább egy arany középút. Nem azt mondod, hogy 300 forintért akarsz patront venni vagy hogy fillérekért szeretnél nyomtatni, hanem belátod hogy kompromisszum árán lehetne gazdaságosabb is a gyári.
    A baj ott kezdődött, hogy a nyomtatók árát leverte a Lexmark 5-6 éve elég durván a 10 ezres szutykaival és a bebukott pénzét a patronon akarta megfogni. A többi gyártó nem tehetett mást, hogy követték az árversenyben, mert egyik sem akart piacot veszteni. A vásárlók csak és kizárólag a nyomtató árát nézték és egyáltalán nem érdekelte őket, hogy akkori viszonyok között a Lexmark adott gépei 3-szor 4-szer annyiért dolgoztak, mint a versenytársak.

    Az emberek telhetetlenek, mert sem a nyomtatóért, sem a patronért nem akarnak fizetni de nyomtatni szeretnének.

    Továbbra sem állítom azt, hogy a dolog egyszerű lenne de valahol a két véglet között is lehet az igazság felhasználástól és kelléktől függően.

    ...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...

Új hozzászólás Aktív témák