Új hozzászólás Aktív témák

  • zichie

    senior tag

    válasz zhagyma #9084 üzenetére

    Ma érkezett meg Ukrajnából az usb-s dvb-c tunerem, amit ebay-en vettem. A levél méretű csomagban csak maga a tuner volt, ami így néz ki:

    A csomagban csak ez volt, semmi dokumentáció, se driver, se doboz, se kábel. A drivert már korábban letöltöttem a kínai gyártó honlapjáról. Könnyedén felment win7 x64 alá. A gépemen már eleve fel volt telepítve néhány dvb progi (alt dvb, dvbviewer, smartdvb), mivel egy TeVii s470 dvb-s2 pcie kártya már van a gépben, amit műholdas vételre használok. Az első két progival ki is próbáltam a dvb-c tunert. Az ini fájlokba be kellett írni a Digikábel csatornakiosztását. Mindkét progival egy percen belül megtalálta az összes csatit és minden szépen megy is vele. DVBviewernél érdekes volt a keresés, mert éppen a TeVii dvb-s2 kártyával ment egy adás (m2 HD) folyamatosan, amikor a dvb-c tunerrel kereste végig a Digikábeles frekvenciákat. A két dvb eszköz nem zavarta egymást.
    A működés beton stabil, nincs kockásodás, akadás, adathiba... stb. Kb. negyed órás felvételben 0 stram error volt. Majd hosszabb felvételekkel is kipróbálom.

    Van rajta egy kék led, ami akkor világít, amikor lockol egy frekvenciát. Ha nem talál jelet, akkor nem világít. Ennek sok haszna nincs, inkább csak érdekesség.

    Összességében nagyon meg vagyok vele elégedve. Csak a dvb-c szabványt ismeri, azaz nem hybrid. Analógot, dvb-t -t nem tud, de nekem csak és kizárólag a dvb-c miatt kellett. Ebay-en az ára 50$ + szállítási költség.

    A gyártó neve Shenzhen Turbosight Technology. Innen a TBS usb dvb-c tuner elnevezés.

    Érdemes megnézni a cég többi tunerét, igaz dvb-s(2) témában van sok cuccuk. Van köztük olyan is, ami pl. a 16apsk és 32apsk modulációt is tudja, amiket a dvb-s2 műholdvevők és tunerek nem támogatnak. Sok támogatja a hardveres blindscan-t is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák