Aktív témák

  • KubanitoS

    veterán

    Én most vittem végig a bétát teljes egészében és őszintén szólva nem vagyok elájulva a Diablo III-tól. Hozzátenném, hogy Diablo 2-vel hét évig toltam, megvoltak a legjobb cuccok, HR-ek, stb... szóval 100%-ban ismertem a játékot. A Diablo 3-mal eddig nem foglalkoztam egyáltalán, nem olvastam híreket, nem tudok semmit. A béta végigjátszása kapcsán néztem utána kicsit a dolgoknak.

    Lenne egy pár kérdésem/észrevételem, amelyek nálam negatív irányban tolták el a játékról alkotott összképet és amelyekkel kapcsolatban kikérném a véleményeteket:

    1. Karakter egyedi fejlesztése. Ismerős, nem? Diablo 2-ben a barbár lehetett pl: BO barb, Berserker, Whirlwindes PvP barb, necro: summoner, bone, amazon: javazon, bowazon stb.. A különböző buildeknek persze más és más volt a skill pötyi, illetve az alapvető képességek pl erő, élet, mana elosztása. Kb minden héten lehetett új karit csinálni, mert valaki kitalált egy új buildet.Ehhez képest Diablo 3-ban minden karakter magától fejlődik, nincs beleszólásunk a szkillekbe és persze az alap statok is automatikusan növekednek. Mi lesz akkor? Lesz egy-egy karakterünk mindegyik fajtából oszt' kész? Mi értelme lesz új karik kreálásának? Ez nagyon olcsó és noob friendly megoldásnak tűnik.

    2. Kötelezően csak egy szkillt használhatunk az "alszkillek" közül. A játékban ez úgy jelenik meg, hogy egy gombon pl 1,2,3,4 használhatjuk a szkilleket és egy adott gombra választhatunk 5 db szkill közül. Az öt szkill közül csak 1 lehet aktív, csak egyet használhatunk. Ezt meg hogy? Én akartam a barbárral pl használni a leapet és a stunolást is, erre csak az egyiket lehet.

    3. Tudtommal nincsenek található rúnák, az über fegyvereket kraftolni lehet. Ennél fogva: csak azért kell majd a katakombákat járni, hogy begyűjtsük az aranyat és a kék cuccokat, hogy aztán kraftoljunk egyet? Nem tudom, hogy mi a helyzet a rare, set, unique cuccokkal, de ha azok is eltűnnek, illetve gyengék lesznek a kraftolt fegyverekhez képest, akkor tényleg csak arany és kék fegyverek farmolásából fog állni a játék. Ez már most rohadt értelmetlennek és unalmasnak tűnik. Diablo 2-ben régen titkon mindig mindenki azért ment farmolni, mert eshettek "alap" hasznos unique cuccok pl Occulus, Shaftshop, ritka esetben godly rare cuccok, de akár HR-ek is. Remélem ezt nem fogják elrontani.

    4. A béta játékmenete szerintetek mennyire hasonlít a megjelenő D3-hoz? Mi is lenne a béta tulajdonképpen? Az Act 1 eleje? Az egész Act 1? Csak azért kérdem, mert aránylag gyorsan végig lehet vinni az egészet és eljutni 10-13-as szintre. Mekkora részét teszi ki vajon a béta az egész D3-nak? Bevallom egy kicsit rövidnek tűnt.

    Nagyjából ezek a problémáim és bevallom őszintén és férfiasan, hogy lehet inkább várok egy-két hetet a vásárlással és megvárom a közönség reakcióját. Őszintén szólva eddig mindenki csak pozitívan áll a játékhoz, de az általam leírt problémák léteznek. Jelen pillanatban nem tudom megítélni, hogy a D3 valóban hozni fogja-e a szintet.

    Vélemények?

    [ Szerkesztve ]

    Nothing will stand in our way. I will finish what you started.

Aktív témák