Új hozzászólás Aktív témák

  • [Prolixus]

    addikt

    válasz gyuri860213 #1667 üzenetére

    TK liszt ugyanannyi kalória mint a nem TK liszt, salátában szintén van kalória (még ha nem is sok, de akkor is). Ha nem fogy akkor annak annyi oka van, hogy valahol kilóg a lóláb. Nincsenek csodaétrendek, meg csodapraktikák, ez egyszerű energiamérleg: Ha kevesebb kalóriát eszel mint amennyit elhasználsz, akkor fogysz, ha nem akkor nem.

    Most mindenféle gyanúsítgatás meg rosszindulat nélkül, pusztán racionális/szkeptikus nyomvonalon haladva a következő kérdéseket kell feltenni, és ezekre kell (őszintén, legjobb tudás szerint) válaszolni.

    -Biztos hogy azt eszik?
    -Biztos hogy annyit eszik?
    -Biztos, hogy az ételek/italok kalóriatartalmával tisztában vagytok?
    -Minden ételt/italt figyelembe vesztek, ergo mindenre amit megeszik és emészthető/felszívódik, kalóriaforrásként tekintetek?
    -Biztos hogy úgy sportol és tényleg annyit?

    Ha ezek a kérdések le vannak tisztázva és a válaszok tükrözik a valóságot, akkor (és csak akkor) lehet a mérleg másik oldalát figyelembe venni: Az energiaigényt. Előfordulhat, hogy neki különböző okoknál fogva kisebb az energiaigénye, mint egy ugyanolyan testsúlyú, korú, nemű, testtömegű, életmódot folytató (ezek mind számítanak) átlagembernek. Ebben az esetben a napi kalóriaigényt/kalóriacélt kell lentebb csavarni, értelemszerűen, ahhoz hogy fogyás legyen belőle.

    Amúgy diéta kapcsán, hacsak nem kifejezetten a vércukor a célparaméter, szerintem eleve hülyeség szénhidrátfókuszos diétákat csinálni. Minden hizlalhat ami kalória, és zsír, fehérje, szénhidrát, ez mind kalória. Ergo a legfontosabb az, hogy az összkalóriabevitele mennyi, az már erősen másodlagos, hogy éppen ez az összkalória low fat, high carb vagy éppen fordítva. A zsíroknak speciel a legnagyobb az energiasűrűsége, ergo ha megeszik ugyanannyi gramm zsírt meg szénhidrátot, fogyás szempontjából előbbi jelentősebb tényező, mint az utóbbi.

    Írtad, hogy hypothyreosis-os. Ez biztos, hogy nehezíti a helyzetet, a tipikus hypothyreosis-os beteg ugyanúgy el van hízva, hízékony. Kérdés, hogy barátnődnek mennyire súlyos a helyzete...mivel ennek a betegségnek a kezelése a legegyszerűbb dolog a világon, én mindenképpen javasolnám a külsődleges hormonbevitelt, ha már labor alapján is definitív hypothyreosis-ról van szó.

    I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

Új hozzászólás Aktív témák