Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz -Solt- #3772 üzenetére

    "ilyen gondom nem volt például a 4870-l ArmA2 alatt anno XP-n."
    Azt írtad fenn, több VGA is produkálta a hibát, és a Q9550 is a 2600k előtt. Milyen volt pontosan a gép, amin minden jó volt? Nem lehet, hogy csak az idő szépíti meg az emléket?

    "Nem hiszem, hogy én lennék az egyetlen, aki ezt észreveszi..."
    Nem te vagy az egyetlen, én is észreveszem. Viszont a családban egyedül számomra volt bármi jelentősége, hogy most már nem lesznek röcögősek a filmek, mint amíg nem tudtam erről a 72hz-es modról. (Pedig 3 éve agyon keresgéltem magam egy ilyen után még a régi monitoromhoz, sikertelenül!) Ergó, a többiek is látták a különbséget, de totál nem zavarta őket a recegős változat se, egyedül én másztam az a recegéstől falra.

    "No meg ott vannak a táblázatok, amiket csináltam..."
    Az nem számít 60FPS felett, hogy mennyire egyenletes a képek közt eltelt idő, ugyanis mindegy, hogy 2ms vagy 10 vagy 15 alatt készül el a kép, mindenképp meg lesz várva a következő képfrissítés (ami 17msec-enként van 60hz esetén) mire ez eléd tárul, ergó minden képkocka között egyenletes 17ms telik el, függetlenül attól, mennyi idő alatt készült el. 60hz alatt már problémásabb a dolog, mertha 18ms vagy több alatt készült csak el a kép, akkor az előzőt kellett kitenni újra (a monitor nem tud várni) és akár 16ms-ig áll a rendszer, mire ki tudja tenni ezt a képet, és elkezdheti a következőt számolni.

    "csak akkor akad a kép alacsony fps-n, ha forgolódom..."
    Ha egyenesen mész, valószínüleg akkor is csinálja, csak úgy marha nehezen lehet észrevenni. (Legalábbis filmeknél ezt tapasztaltam.)

    " Egyébként én soha nem tapasztaltam semmilyen egér lagot, vagy hasonlót vsync miatt..."
    Nem az egér laggol, vagy a billentyűzet, hanem a "kép". V-sync lekésésekor ugyanis akár 17ms is kimarad, mire látom, mire kéne reagálnom az 1ms-es egeremmel. :D

    "csak azt nem értem ... akkor mások erre miért nem panaszkodnak?"
    Lehet, hogy ezt veszik természetesnek. Nekem sokáig nem tetszet, hogy gépen olyan a videó, amilyen (ez volt a házi lo-cost DVD-player :DDD ) csaképpen elfogadtam, mert:
    -1 fogalmam nem volt, miért ilyen
    -2 nem tudtam, hogy egyáltalán lehetne ennél jobb
    Tehát szépen elfogadtam ilyennek, egészen addig, míg meg nem jelent valamelyik médialejátszó valamikor a P4 erában, ami már orvosolni tudta a jelenséget, szoftveresen átkalkulálta a képeket, és kiszámolta a "köztes" képkockákat. Ekkor kezdtem egyáltalán érdeklődni ezzel a dologgal kapcsolatban.
    Amúgy egyre több modern TV alapból ezt a köztes képkocka-kitalálós mókát műveli, amitől én amúgy szintén a világból kiszaladok, mégis mindenkinek jó rajtam kívül... :D

    Amúgy én még két dolgot próbálnék meg: 6990 egy GPU-s módban,és a 2600K-t HT nélkül. Nekem amúgy többek közt a játékok miatt van OFF-on a HT a 920-as I7-en kb. újkora óta (3 éve). :D

Új hozzászólás Aktív témák