Aktív témák

  • totron

    addikt

    válasz ledgeri #8506 üzenetére

    2 hónap miatt nem ugrálok, arról nem is beszélve, hogy már nem kapni. Diginél és Telenornál tudok lassítósakról, utóbbinál flottákban. Ma alapvetően nem erre a felhasználási formátumra és nem erre az árszintre van kihegyezve a piac. Az emberek megfizetik az 5-6 ezer forint közötti árat ha főnetként kell nekik a mobilnet, aztán kalap. Aki meg nem, az szegény, az menjen gyapotot szedni/ne akarjon digitálisan részt venni a létezésben, egyéni igényeket támasztani, térerőt akarni a pre-paid szintjén. A Blue egy jó opció volt kártyásként, fillérekért, jó árt/érték aránnyal. Írom ezt úgy, hogy a másod- és főnet témája elkülönítendő.

    Mint látjuk a Digi azért ad megoldást, ha nem is mindenhol és a telenoros flottáknak is akadnak kisebb csomagjai, de ezekhez már szerződni kell, a flottákhoz jellemzően hűségidővel.
    A 32kbits - Diginél 64, de ezek névleges értékek, tehát alacsonyabb lesz a gyakorlatban - tabletre jó egy Opera Minivel, úgy viszont ha a videókat elengeded, egy jó böngészési élményt kapsz. Desktopon már ugyanez a sebesség nem működik, mert timeout lesz a vége, illetve kitépett hajcsomók a kezekben. Van még pár, olyan készenléti szolgáltatás, ahol nem nyerő az, ha elfogy az adat, ahova hosszú távú elérés kell, de nem igényel nagy adatforgalmat, ezekhez jó még az ilyen tipusú csomag, a nép szintjén (a vállalati, pro sík nyilván nem lakossági csomagokból dolgozik, illetőleg eleve van infrastruktúrája).

    Az egyenleg erejéig csak látszólag ugyanaz a 2 csomagtípusban, mert míg az egyikben teljes sebességen pikk-pakk elsuhan egy 3GB, addig a lassítottal önkéntelenül is átállsz egy másik üzemmódra és nem kerülsz olyan helyzetbe, hogy fizetni akarj, hogy perkálni kelljen megint és megint. Ez az aktuális trend most, erre akar a Telekom app is rávenni, de ez csak nekik jó. A fogyasztói habzsi-dőzsi turbósítás ékes példája. Gondolj bele: vígan el lehet lenni videók nélkül is mobilneten, a nagyobb igényű tartalmakat meg megnézed a vezetékes eléréseden. A nagy reklámcsinnadratták közepette ezt sokan elfelejtik, persze ez is a cél szolgáltatói oldalról.

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák