Aktív témák

  • Sayuar

    őstag

    válasz Herbali #4137 üzenetére

    jól ki van ez találva.....hogy megszívassák az embereket.

    Amiről senki se nem beszél:

    2015-ben a maximális roaming kisker ár 19 eurocent + áfa volt.
    A "magyar" telekom cégek ezt úgy kommunikálták, hogy az EU által szabályozott roaming díjszabás 19 eurocent; még véletlenül se nem használták a maximális szót. Miért? Mert volt egy nagyker ár: 5 eurocent. Szóval a kisker ár lehetett volna 6 eurocent, 12 eurocent, vagy 13,5 eurocent....de nem, a maximálisat vágták a nyakunkba!

    Mit csinált a román digi mobil 2015-ben? A maximális nagyker árra (5cent) minimális hasznot tett rá: 0,0016 eurót, így lett a diginek a kisker ára 0,0516 euró, és nem 0,19 mint a többi lehúzást maximalizáló telekom cégnek.

    Érdemes megnézni, most is ennyi a percdíjuk: nem tettek egy buznyákot se az 5 eurocentes nagyker árra! Nem számolják fel a hazai percdíjakat roamingban. Roamingban ugyanannyiért hívják az egész EU-t, nem úgy mint mi: a magyar és a barangolt ország helyi tarifával, más EU országot pedig a magyarországi nemzetközi díjakkal hívhatjuk.

    Digi: 5 eurocent és kész. ENNYI. Nincs matek, nincs plusz költség.

    1 szó mint száz: az EU a maximum árat szabályozza, amit a "magyar" telekom cégek úgy értelmeznek, hogy nosza, ennyi maximum, akkor mi azt mind akarjuk. Az, hogy a roaming díjak esetén is telhetetlenek igazolja, hogy a magyar belföldi percdíjak nem a különadók miatt közelítik a csillagos eget, hanem a mohóság az elsődleges szempont.

Aktív témák