Új hozzászólás Aktív témák

  • Penge_4

    veterán

    válasz default. #7288 üzenetére

    Várd ki a végét. Még be se jött a "finance professor" jóslata, aki 10 dollárt tippelt 2014 első negyedévében. ;]

    (#7295) default.: "mármint ki az, aki bitcoint venne - rajtunk kívül akik tőzsdézés gyanánt vennének most btc-t ?"

    Vannak, akik hosszútávú befektetésben gondolkodnak (ami mellesleg nem is rosszul "kamatozik", nem hasonlítható sem takarékbetéthez, sem állampapírhoz, sem aranyrögökhöz). Vannak, akik az adóelkerülés/pénzmosás eszközét látják benne.

    Egy nagyon kis réteg az, aki ténylegesen átlátja a protokolt és úgy is tudja értékelni az egészet. De az internetet sem ez tette naggyá. Az átlaguserek 90%-a még csak érintőlegesen sincs tisztában a HTTP, TCP/IP protokol működésével, mégis használja napi szinten és nem tudna meglenni nélküle.

    A kulcs, hogy "a nagymama is tudja használni" szintű szolgáltatások épüljenek köré, amik mellé még betonstabilak is. Utána már senkit nem fog érdekelni a protokoll, csak az, hogy ezzel tud fizetni egyszerűen, mint egy Paypallal (vagy még annál is sokkal egyszerűbben, hosszadalmas regisztrációs procedúrák nélkül) és univerzálisan használhatja valutaváltás nélkül mind az 5 kontinens bármely országában minimum és maximum összegkorlát és időkorlát (hétvégén és ünnepnapokon nincs banki utalás) nélkül. Valamint a számláját sem fagyaszthatják be.

    (#7296) ignorant: "nem mindenkit erdekel a penzhajhaszas"

    Főleg akinek van belőle sok. ;]
    Viccet félretéve, szerintem nem kell attól félni, hogy ha mainstreammé válik, akkor majd mindenki csak kuporgatna. Egyfajta tudatosság biztosan létre fog jönni, mivel az inflációs gazdaság még katalizálja is az ember alapvető természetét, de ez nem fogja megállítani a gazdaságot (máskülönben nem venne senki elektronikai eszközöket sem, mert x hónap/év múlva olcsóbban megveheti, vagy ugyanannyiért jobbat és mégis gyakrabban cserélik az emberek, mint pl. az autójukat vagy amilyen gyakran a lakásukat újítják fel).

    Ha lehet majd vele fizetni, akkor hamar "ki fog folyni" az átlagemberek kezéből, mert az átlagember már csak ilyen és ez pörgeti majd a belső gazdaságot. A különbség, hogy a felelőtlen fogyasztó maximum lenullázhatja magát, de 0-ról talpra tud állni. Inflációs gazdaságban lehet negatív egyenlege a szerencsétlennek, amit élete végéig sem tud visszafizetni, így örök életére bérrabszolgaságba taszítva. Ez az a pont, ahol egyenlőbb és igazságosabb világot fog létrehozni. Csodát ez sem fog tenni és nem is fog mindenkit gazdaggá tenni.

    Én meg alapból a fogyasztói társadalom réme vagyok valutától függetlenül, de hát ez van ha az embert babakorában a DuckTales elé ültetik le a TvShop helyett... :D De szerencsére a hozzám hasonlók a társadalom 1% alatti részét teszik ki. A többiek érzelem-vezérelt, felelőtlen költekezők. Ezt kutatja a viselkedési közgazdaságtan is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák