Új hozzászólás Aktív témák

  • V911

    junior tag

    válasz Chal #16404 üzenetére

    Bankszámla esetén az a "gond" hogy láthatja a NAV. Igaz csak valamiféle hivatalos eljárás keretében, "csak úgy" nem nézhetik meg. Nem valószínű, hogy ekkora összeg miatt "észrevesznek", de megtörténhet. Bitcoinnál nincs az a határ mint használt cikk eladásnál, hogy évi x száz ezer forint alatt nem adóköteles.
    Ha emiatt vagy valami más miatt nézik meg a számládat akkor viszont már ezt is számon kérhetik. Azt nemtudom, hogy Coincashról fogadott pénz nem kelti e fel a hatóság figyelmét, azt se tudom, hogy a bank lejelenti e ha onnan jön pénz, a hivatalos válaszom az, hogy nem kell ilyesmitől tartani, ha rendesen bevallod majd az adókötelezettségedet rendezed. ezesetben nyugodtan fogadhatsz a számládra pénzt.

    Még van egy másik alternatíva is, de ezt még nem próbáltam ki: el is költheted a bitcoint közvetlenül pénzként.
    a 220volt nevű áruház például (westendben is van egy boltjuk) elfogad bitcoint is fizetőeszközkén, igaz csak netes rendelésnél (de utána átvehető a boltban is) és elég macerás külön erre való telefonos ügyfélszolgálatukkal kell egyeztetni a részleteket. Ugyanakkor várható, hogy készségesen elmagyarázzák, hogyan kell. Ha akarsz mostanában SSD-t venni vagy bármi más ilyesmit akkor ez is járható út lesz. Ugy tudom, még drónt is árulnak.
    Azt persze nem tudom, hogy ilyenkor nem jelentik e le a navhoz, szóval a kérdést ez is felveti.

Új hozzászólás Aktív témák