Új hozzászólás Aktív témák

  • ecaddict

    senior tag

    válasz bbaccsi #4034 üzenetére

    Én már régóta a routerre is így lépek be. A kulcsokat lehet PuttyGen-el is generálni és
    jelszót tenni a titkos kulcsra (Link: [link]).

    A publikus (nyilvános) kulcsot a /usr/local/root/.ssh/authorized_keys-be kell tenni (mikor kész el kell menteni a szokásos flashfs save && flashfs commit && flashfs enable -el)

    Amikor a kulcsos belépés már megy a jelszavas SSH belépést tiltani is lehet (dropbear -s).
    Ezt annyira nem ajánlom mert, ha valami elcsesződik akkor lehet újrarakni a firmware-t ill. ha több helyről is be akarunk lépni akkor sem igazán jó.

    Ha nincs jelszó a titkos kulcson akkor automatizáltan (scriptből) is be lehet lépni vagy PC-ről megfelelő Putty beállítással (Connection\SSH\Auth "Private key file for authentication") egy click-el.

    Egy kicsit paranoid vagyok a jelszavakkal kapcsolatban, így sima http helyett is https-t használok self-signed certificate-el (saját magam által aláírt tanusítvány-al, ami persze nem véd ha valaki legyárt egy hasonló tanusítványt és nem nézem meg rendesen, de azért több a semminél). Internet felé csak a 443-as (https) portot engedélyeztem igy a router jelszóval védett oldalainál SSL-en megy a jelszó és nem simán (ehhez persze egy külön lighttpd példány kell). Persze ez már egy kicsit más történet...

    ### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========

Új hozzászólás Aktív témák