Új hozzászólás Aktív témák

  • Vegha

    senior tag

    háj, segítségre van szükségem.
    neki futottam újra, hogy legyen egy megosztott vinyó a wl-500gp routeremen. a sanzi89 féle howto alapján csináltam a dolgokat, de az shh valahogy nem akar összejönni.

    ott akadtam el, hogy ssh-n keresztül nem megy a belépés, pedig addig minden lépést megcsináltam. Utólag vettem észre, hogy néhány esetben nem azokat az üzeneteket kaptam eredményül, mint kellett volna, pl. nem tudta létrehozni, mert már létezik a file.
    ez igaz is lehet, mert tavaly már egyszer sikerült így felkonfigolni a leírás alapján, csak tavasszal elszállt alóla vinyó és azóta nem foglalkoztam vele. Most feldugram rá új vinyót és azzal próbálkozok, tehát lehet, hogy néhány újonnan létrehozandó file már létezik.

    tehát ssh nem megy.
    visszamentem az image file-ok felmásolásáig, mert szerintem addig oké voltam. mikor a dropbear kulcsgeneráláshoz értem, akkor már aszonta, hogy nem fog menni, mert már létezik a file. töröltem, újralétrehoztam (rsa és DSS is újra legenerálva), elmentve.
    linuxhoz nem sokat konyítok, de az feltűnt, hogy sem az /opt nincs mountolva, sem a Samba megosztások nem látszanak, s mitöbb, a swap partíció sem fut, holott a post-boot-ot létrehoztam a megfelelő tartalommal. úgy tűnik mégsem fut le bootoláskor. ennek mi lehet az oka ? vagy hogy tudnám ezt logolni ?
    vagy lehet, hogy jobban járnék, ha resetelném a routert és nulláról kezdeném az egészet előlről ?

Új hozzászólás Aktív témák