Új hozzászólás Aktív témák

  • rekid

    addikt

    válasz aginor #63283 üzenetére

    Köszi!
    Jó móka volt kötetlenül játszani. Amúgy is szeretek elkapott pillanatokat vadászni és nem beállított dolgokat fotózni. Rengeteg tanulsággal szolgált.
    - UWA-hoz vagyok szokva így a 35-150 70mm feletti része okozott meglepetéseket leginkább DOF-ban. A fizikát értem és tudom de szokni kell, hogy 100 mm felett hiába rekeszelsz brutál kicsi a DOF-od 5 -10 méterről is. (Jó pár kép kukás lett mert két egymás mögött lévő embert nem tudtam élesre fotózni rommá rekeszelve mire leesett, hogy közel vagyok és hosszú a gyutáv.. akkor persze nem kicsit röhögtem magamon mennyire nem szoktam ezt a gyutávot meg még..)
    - Az autós menet közbeni fotó hirtelen ötlet volt. Hiába tudtam, hogy kb. mit is kéne állítani ezt akkor is gyakorolni kell és tudni mit tud lekövetni a technika. Pl. Tudtam, hogy 1/30 körül 50km/h-nál már nyúlni fog a háttér és hiába tudtam, hogy az 1/30-at még meg kéne fognia a Tami stabijának ez a valóságban a 3D követővel elvérzett. (Persze ez az obi nem erre van kitalálva, lassú a fókusz hozzá.)
    - Autósat mindenképpen szerettem volna mert a vőlegény imádja a szép autókat.
    - Hiába mondtam el mindenkinek, hogy én ott sem vagyok a gyakorlatban az emberek rendszerint rám akartak nézni ami baromira nem jó két fotós esetében. (Egy páros képen egyik rád a másik a másik fotósra néz.) Vakut szándékosan sehol nem használtam nehogy beletrollkodjak a hivatásos képeibe.
    - A férfi készülődős képeket nagyon szerettem fotózni, nem tudom miért lehet szentimentális vagyok.
    - Képes volt a gép totál tökéletes körülmények között bemozdult képet lőni. Agyvérzést kaptam mert a kis kijelzőn nem látszott..
    - Esküvőfotós tuti nem leszek, a legyen mindenkiről és mindenről kép rész baromira untat az pedig nagyon macerás, hogy mindenkit levadássz akkor amikor nem figyel. Mindenképpen úgy érzem komplex tudás és rutin kell ahhoz, hogy jó fotókat tudj egy teljes esküvőn lőni minden körülmények között. Így "tét" nélkül hatalmas fun.

    Gyáva népnek nincs hazája!

Új hozzászólás Aktív témák