Új hozzászólás Aktív témák

  • BonFire

    veterán

    válasz Ndruu #8121 üzenetére

    Áááh, és igen! Megvan a náci bűnös! A path üzemmódja nem mindegy!

    Egyből kiszúrtam a videón, hogy te az Exclude overlapping path areas üzemmódban dolgoztál. Így hoztad létre a téglalapot, benne a kört, és a Freeform Pennek is ez volt az üzemmódja. Ezért nyitotta meg a pathot egyetlen vonásra.

    Én pedig a hagyományos úton haladtam. A téglalapot pozitív üzemmódban (első ikon), a kört bele negatívban (második ikon), majd a Pennel szöcskéztem, hogy pozitív legyen, vagy negatív. Mivel a pozitív semmit nem csinált, így maradt a negatív. Ezt a path átfedéses üzemmódot meg sem próbáltam, holott ez a nyerő.

    És természetesen – meg kellett volna kérdezni a 9 éves unokahúgomat –, ő egyből kitalálta volna, hogy ha a függőleges megnyitás szétszabdalja a szöveget, akkor nyissam meg vízszintesen a pathot, ami egy pillanatig sem jutott eszembe! Ez már olyankor van, amikor már az ember annyira túlbonyolítja a gondolkodnivalóját, hogy a legnyilvánvalóbb megoldásra nem lel rá. Ti. hogy vízszintesen nyissuk meg azt a pathot.

    Mindenesetre tanulságos feladat volt, mert gyakorlott felhasználók agyaltak rajta kerek két napig, míg egyedül te jöttél rá a helyes megoldásra.

    A dolgot tovább bonyolítja, hogy ezt a szövegkörbefolyást még eredeti nyelven sem leltem fel. Sehol. Meg kéne írni tutorialba, annyira hasznos. Én szívesen írnék egy tutorialt róla, de mivel te vagy a szerző, illik megkérdezni a te véleményedet, hogy beleegyezel-e, hogy megírjam, természetesen téged tüntetve fel a probléma megoldójaként.

    És utólag is elnézést az adminoktól, ha a nagy képekkel esetleg megterheltük volna kissé az oldalt, de szükséges volt. Sikerült megoldani a problémát.

    A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

Új hozzászólás Aktív témák