Kábelhálózaton is kínál IPTV-t a T-Home

A T-Home a múlt hét végén bejelentette, hogy a világon elsőként tesz elérhetővé IP-alapú tévészolgáltatást kábeltelevíziós hálózaton. A szolgáltató a Cisco Systemsszel és a Microsoft Magyarországgal együttműködve alakította ki a korábban csak ADSL-, VDSL- és optikai hálózaton elérhetővé IPTV-szolgáltatás műszaki hátterét.

„Nagy büszkeséggel tölt el, hogy az elmúlt időszakban végrehajtott fejlesztéseknek köszönhetően elsőként tudunk EuroDocsis 3.0 technológiával kábel- és DSL-hálózaton kereskedelmi IPTV-szolgáltatást nyújtani, így ügyeleink olyan területeken is megismerhetik és élvezhetik az interaktív televíziózás élményét kínáló IPTV funkcióit, ahol eddig nem volt lehetséges” – mondta Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója. Az IPTV a fejlesztésnek köszönhetően a korábbinál jóval több, mintegy 1,5 millió háztartásba juthat el.

A T-Home az új szolgáltatás tesztelését 2009 decemberében kezdte el, ennek eredményeit felhasználva először Budapesten és Délkelet-Magyarországon, majd a későbbiek során az ország további településein is elérhetővé válik az IPTV, amely a cég digitális kábeltévé-szolgáltatásában nem biztosított extrákat is nyújt. Ilyen a megállítható, visszatekerhető élő adás, a több mint 500 mozifilmet kínáló videotéka vagy a programozható műsorrögzítési lehetőség.

A világon is egyedinek számító megoldás hátterében a T-Home a Ciscóval és Microsoft Magyarországgal folytatott közös fejlesztése húzódik meg: a kábelhálózaton elérhető IPTV-szolgáltatás a Cisco EuroDocsis 3.0 technológiáját, komplett megoldását (Modular-CMTS, Cable Modem/MTA/Residential Gateway) és a Microsoft Mediaroom IP-televíziós szoftverplatformját ötvözi.

Azóta történt

Előzmények