Az Uber tagadja, hogy kamu autókkal vezetik félre az utasokat

A Vice’s Motherboard oldalán tegnapelőtt jelent meg egy nagy vihart kavaró cikk, melyben Alex Rosenblat és Luke Stark, a Data & Society kutatói azt állították, hogy vizsgálataik szerint az Uber a sofőrt kereső ügyfeleket megtéveszti, amikor az alkalmazásban olyan autókat is megjelenítenek, melyek valójában nem is léteznek.

Ezt az utasok által is megerősített jelenséget az Uber egyik képviselője állítólag azzal magyarázta, hogy az alkalmazásban látható autók nem a járművek pontos számát és helyzetét jelzik, hanem „vizuális effektek”, a felhasználók tekintsék őket „egyfajta képernyővédőnek”.

Az Uber nagy-britanniai képviselete viszont hivatalos reakciójában tagadta ezt, ők azt állítják, hogy az ábrázolt autók mind valósak, bár az időnként előfordul, hogy az adatátvitel késleltetése miatt nem feltétlenül a valós idejű állapot látszik a kijelzőn. A szóvivő közölte a The Guardian tudósítójával, hogy arra törekszenek, hogy a lehető legpontosabban tájékoztassák az ügyfeleket, de a késleltetés mellett az is okozhat a valóságtól való eltérést, hogy a kijelző túlzsúfoltságát elkerülendő a közelben tartózkodó autók közül csak nyolcat jelenítenek meg. Emellett még egy tényező befolyásolja a megjelenítést: ha a sofőr kéri, akkor az ő védelmükben bizonyos területeken nem jelzik az adott autót.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Uber

Azóta történt

Előzmények