Kínában árulják az Uber lopott jelszavait

A nagy kínai áttörésre készülő Ubert a világ legnépesebb országában is bőségesen övezik botrányok: kezdve a hatóságokkal vívott, mára már csillapodni látszó csatákkal, egészen addig, hogy természetesen Kínában is lázadnak ellenük a hagyományos taxisok, akik amellett, hogy igyekeznek törvényesen is fellépni ellenük, nemrég tartottak nagy tüntetést a szerintük egyenlőtlen versenyhelyzet miatt.

De most újabb viharról lehet beszámolni – írja a Motherboard. Az oldal a neten található, főként a Twitteren megjelent információk alapján arról ír, hogy mind többen panaszkodnak a világ minden tájáról arra, hogy Uber-alkalmazásuk bejelentkezési adatait idegenek megszerezték, és a számlájuk terhére valakik ingyen utaznak Kínában.

Az azonosítók/jelszavak ellopása az egyik legvirágzóbb üzlet a kiberbűnözők körében, így a Motherboard joggal következtet arra, hogy a tömegesen megszerzett Uber-kódokat a támadók valószínűleg a feketepiacon értékesítik – és a jelek szerint főleg Kínában.

Az Uber már reagált a tudósításra, és közleményükben hangsúlyozzák, hogy ők mindent megtesznek a felhasználói fiókok biztonsága érdekében, ám egyúttal figyelmeztetik ügyfeleiket, hogy válasszanak erős jelszavakat, nehezen kitalálható azonosítókat, és óvakodjanak attól egy azonosító/jelszó párost több szolgáltatásnál is használjanak, mivel ha az egyik kompromittálódik, a megszerzett adatokkal más helyen is vissza lehet élni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Uber

Azóta történt

Előzmények