Az Uber lerohanja Kínát

Az Uber vezetője, Travis Kalanick kedden jelentette be, hogy vállalata a három hónappal ezelőtt ismertetett kínai terjeszkedési tervét megváltoztatta, és a korábbi célt megduplázták, vagyis a következő 12 hónapban összesen 100 újabb kínai városban jelennek meg szolgáltatásukkal. Az Uber jelenleg közel 20 városban érhető el Kínában – tájékoztatott Kalanick a vállalat egyik fő helyi befektetője, a Baidu által szervezett eseményen beszélt.

A vezérigazgató egy nappal korábban jelentette be, kínai leányvállalatuknál 1,2 milliárd dolláros tőkeemelést hajtottak végre – miközben az is kiszivárgott, hogy az Uber legnagyobb versenytársa, az idén fúzióval létrejött Didi Kuaidi ugyanezt tette, ám ők 3 milliárd dolláros támogatást kaptak befektetőktől.

A hatalmas kínai piacért öldöklő verseny folyik a konkurensek között. Kalanick bejelentette, hogy kilenc hónappal ezelőtt még csak a piac egy százalékát birtokolták, most pedig már 30-35 százalék elérése a cél – igaz, azt nem tisztázta, hogy melyik piacra gondol: a teljes személyszállításira, beleértve a taxikat is (a Didi Kuaidi itt domináns), vagy pedig csak a magánszemélyek által nyújtott szolgáltatáséra. A vezető üdvözölte azt is, hogy hamarosan új szabályok lépnek életbe Kínában, melyek megkönnyítik az Uber működését is – és külön kitért a politikai vezetéssel kialakított jó viszonyra (korábban korántsem volt ilyen felhőtlen a kapcsolat, a hatóságok és az Uber komoly csörtéket vívtak meg).

Az eseményen a Baidu bemutatta új okostelefonos alkalmazásukat, egy személyi asszisztenst, mely megkönnyíti a személyszállító szolgáltatás használatát.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Uber

Azóta történt

Előzmények