Tőzsdére megy a BTel

Nyilvánosan működő részvénytársasággá alakult a Business Telecom (BTel) – jelentette be ma a távközlési társaság. A 2006-ban Kecskeméten alapított, jelenleg 53 főt foglalkoztató szolgáltató a tavalyi év végén kezdeményezte a társasági formaváltást, aminek eredményeképpen zártkörűen működő részvénytársaságból a január 3-án kiadott cégbírósági határozat értelmében – 2011. november 21-i visszaható hatállyal – átalakult nyilvános társasággá. A tőzsdére lépést a BÉT-en februárban tervezik, miközben folytatják a tavaly elindított kötvényprogramot is, melyben eddig több mint egymilliárd forint értékben jegyeztek BTel-kötvényt hazai magán- és intézményi befektetők.

A cég közleménye rámutat: tavaly részben felvásárlásokkal, részben több mint 10 ezer új ügyfél megszerzésével megduplázták előfizetői számukat. „Elmondhatjuk, hogy a növekedés, az ismertség és a piaci jelenlét szempontjából a 2011-es év áttörés volt” – mondta Takács Krisztián elnök-vezérigazgató, hozzátéve, hogy jelentősen növelték az árbevételüket.

Az alternatív szolgáltató 2011-ben bővítette saját távközlési hálózatát is: a Tatabánya város intézményi ügyfeleinek kiszolgálásához kapcsolódó fejlesztés révén 2011. december végén átadásra került a BTel országos gerinchálózatának észak-magyarországi optikai szakasza. A gerinchálózat folyamatosan tervezik bővíteni, a cél az, hogy 2015-re lefedjék az egész országot. Amint azt korábban az IT café megírta: a társaság az idén virtuális szolgáltatóként (MVNO) be akar lépni a magyarországi mobilpiacra, elsősorban azért, hogy saját ügyfelei számára teljes távközlési csomagot tudjon kínálni.

Azóta történt

Előzmények

  • Nem lesz negyedik mobilszolgáltató a BTel

    A látványosan növekvő távközlési vállalat nem jelentkezik a frekvenciaaukcióra, inkább virtuális operátorként lép piacra jövőre.

  • Kiszáll az ADSL-piacról az EnterNet

    A szolgáltató megszabadul a veszteséges részlegtől, az ügyfeleket az ambiciózus növekedési célokat megfogalmazó BTel veszi át.

  • Látványosan nőtt a BTel forgalma

    A mai naptól részvénytársaságként működő szolgáltató első féléve pozitív adózás utáni eredménnyel zárult.