Menekül a The Pirate Bay

Miután a svéd legfelsőbb bíróság elutasította a The Pirate Bay korábban elmarasztalt üzemeltetőinek fellebbezését, az oldal működtetői úgy döntöttek, hogy a torrentoldalt átköltöztetik a .org doménről a Svédországnak kiosztott .se doménre, ugyanis tartanak attól, hogy bírósági döntés után az amerikai hatóságok fellépnek ellenük – számolt be a fejleményekről a TorretnFreak-nek egy munkatárs.

A fellebbezés elutasításával a vádlottakra kiszabott börtön, illetve pénzbüntetés jogerőssé vált, ám mivel a nagy vihart kavaró pernek maga az oldal nem volt tárgya, csak az üzemeltetők, ezért továbbra is működik – feltéve, ha az amerikai hatóságok nem avatkoznak közbe. Ez utóbbira viszont nagy az esély, mivel az USA-ban a The Pirate Bayt és a Megauploadot tartották a két leginkább üldözendő oldalnak, és mivel az utóbbit nemrég sikeresen bezáratták, nagy valószínűséggel ezt kívánják tenni a svédek által alapított vállalkozással is.

A jelenlegi üzemeltetők a történtek ellenére bizakodóak és harcias hangulatban vannak, és friss közleményükben leírják, hogy csak csatát vesztettek, a háborúnak még nincs vége.

Azóta történt

Előzmények