Ingyenesen letölthető a kiváló magyar Tetris-fejlesztés

Az Artris játék lényege az, hogy a hagyományos Tetrishez hasonlóan négyes blokkokból kell építkezni, de az elemeken híres festmények vagy egyéb érdekes képek részletei láthatók, és a teljes műalkotásokat kell kirakni belőlük – írja mai bejegyzésében a Gépségszalon blog. Vagyis a játékban nem az a fejtörő, hogyan lehet a legjobban elhelyezni a blokkokat úgy, hogy a lehető legtöbb pontot kapjuk, hanem egy puzzle elemeit kell összerakni.

A kép pedig sokféle lehet: nem csak képzőművészeti albumok közül válogathatunk, hanem játszhatunk tájképekkel, vagy állatok és növények, illetve távoli városok és világörökségi helyszínek fotóival is. Sőt, a fejlesztők szándékai szerint hamarosan arra is lesz lehetőség, hogy a saját képeinket töltsük fel a játékba.

A festmények között megtalálhatók Van Gogh, Cézanne, Renoir, Klimt, Toulouse-Lautrec és még sok más világhírű művész alkotásai, valamint számtalan magyar remekmű a KOGART, a Kovács Gábor magángyűjtemény és a TAT Galéria kollekciójából. A magyar alkotókat többek közt olyan művészek képviselik, mint Rippl-Rónai József, Ferenczy Károly, Vaszary János, Szinyei Merse Pál, Tihanyi Lajos, Csernus Tibor és Szalay Lajos.

Hogy még izgalmasabb legyen a játék, a különböző nehézségi szinteken más-más akadályokat kell legyőznünk: például elforgatott darabok vagy kitakart képrészletek. Zsetonokért cserébe vásárolhatunk segítséget adó „fegyvereket” is. Ha már elég magabiztosak vagyunk a képkirakásban, és vágyunk egy adrenalinfröccsre, összemérhetjük tudásunkat barátainkkal vagy ismeretlenekkel a Párbaj módban. Ez utóbbi egyelőre még csak az iPhone-ra elérhető verzióban használható, de hamarosan jön az Androidos változatban is.

Az Artris teljesen ingyenesen tölthető le, és még reklámok sincsenek benne. Itt találod az AppStore-ban és a Google Play áruházban.

Azóta történt

Előzmények

  • Két díjat is nyertek a szegedi fiatalok a Microsoft világversenyén

    Az Imagine Cup innovációs kategóriájának második helyezése mellett a finn AppCampus különdíjat is bezsebelte a szegedi fiatalokból álló magyar fejlesztői csapat, a Tep a világ egyik legrangosabb technológiai versenyén.

  • Felhőkarcolóból lesz a világ legnagyobb Tetrise

    Április elején egy philadelphiai toronyházon lehet majd játszani az örök klasszikussal, egyszerre akár ketten is.