Térképszolgáltatót vett a Nav N Go

Az iGO szoftveréről ismert Nav N Go Kft. ma hozta nyilvánosságra, hogy 2007 novemberében felvásárolta a Top-Map Kft.-t, mely számos navigációs programhoz szállít digitális Magyarország-térképet. Az ügylet pénzügyi részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra.

A Nav N Go a kezdetektől fogva együttműködik a Top-Mappel: az utóbbi készítette el az iGO My way szoftverhez használt, egyedülállóan részletes és pontos Magyarország-térképet. Később bekapcsolódtak a Nav N Go által használt Kelet-Európa-térképek integrációjába is, így a régióban fellelhető egyéb térképeket is fel tudták készíteni a GPS-navigációban történő használatra. A Top-Map ma már nem csak térképekkel, hanem más adatbázisok előállításával is foglalkozik, így POI pontokat vagy szükség esetén 3D-adatokat is szolgáltat. A felvásárlás hosszú távon azt jelentheti, hogy a szoftvercég saját térképkészletet hoz létre.

„A Tele Atlas [globális térképszolgáltató] továbbra is a Nav N Go stratégiai partnere marad. Természetesen a nyugat-európai és egyéb térképeinket tőlük vásároljuk, azonban a rajtuk kívül eső piacokon, így Kelet-Európában továbbra is a saját lábunkon állunk. Mintegy 15 helyi céggel állunk kapcsolatban, akiktől térképeket licencelünk, majd a Top-Map szakemberei előkészítik azokat az integrációhoz. Ezzel sikerült elérnünk azt, hogy a régióban egyedülálló térképi lefedettséggel rendelkezünk olyan országokban is, ahol korábban egyáltalán nem működött a műholdas navigáció. Ugyanez akár megtörténhet más régiókban is: például Dél-Amerikában, a csendes-óceáni térségben vagy Ázsiában” – vázolta a terjeszkedési terveket a bejelentés kapcsán Kátai Attila, a Nav N Go tartalomfejlesztési igazgatója.

  • Kapcsolódó cégek:
  • NNG

Azóta történt

Előzmények