Letölthető a Skype 4.1 végleges változata

A Skype fejlesztői nagyüzemben dolgoznak az elmúlt hetekben: május végén adtunk hírt arról, hogy kipróbálható a 4.1-es verzió bétája, hétfőn megjelent a Windows Mobile-ra írott 3.0, tegnaptól hozzáférhető az iPhone-ra és az iPod Touchra készített Skype 1.1, s ugyanekkortól letölthető a Windowsra is a 4.1 végleges változata.

A végleges verzió körülbelül ugyanazt nyújtja, mint a béta, új eszköz nem került bele, csak hibákat javítottak. A 4.1 legnagyobb dobása a screen sharing, a képernyő megosztásának lehetősége. Ez a korábbi „Fájlküldés” menüt felváltó „Share” (Megosztás) menüből érhető el. A szoftver lehetőséget ad a teljes képernyő vagy egy kijelölt asztalterület megosztására. A korlátozás ez esetben annyi, hogy mivel a képernyőmegosztásnak nagy a sávszélesség-igénye, azzal egyidejűleg videohívás nem bonyolítható – hanghívás természetesen igen –, illetve csak egy irányban működik, azaz csak az egyik fél láthatja a másik desktopját. A funkció – mely csoportos beszélgetéseknél egyelőre nem érhető el – a netes tesztek tanúsága szerint kifejezetten kiforrottan működik.

Skype

A 3-as generációból visszaemelt lehetőségek közé tartozik az automatikus születésnapi emlékeztető, illetve a partnerlista elküldése más Skype-felhasználóknak – ezeket állítólag sokan hiányolták. Újdonság az is, hogy a program képes több forrásból, többek között a Gmailből, az MSN-ből és a Yahoo!-ból partneradatokat importálni, illetve felolvasni az üzeneteket, ami a látássérültek számára hasznos funkció.

  • Kapcsolódó cégek:
  • eBay

Azóta történt

Előzmények