Segít pengésíteni az APC

A szünetmentes rendszereket forgalmazó American Power Conversion (APC) egy olyan weboldalt indított Blade Ready néven, amely a segít a potenciális ügyfeleknek a nagy teljesítménysűrűségű, blade szerverekre épülő központok megtervezésében. Az oldalon nem csupán az APC, hanem más, a hálózatkritikus fizikai infrastruktúrához (NCPI) kiegészítő technológiákat biztosító szállítók megoldásai is szerepelnek.

„Az informatikai vezetők tisztában vannak azzal, hogy a Blade szerverekre való áttérés helyet takarít meg és javítja a szervizelhetőséget. Kevesen tudják azonban, hogy ez a technológia a szó szoros értelmében új, »forró« terület, ugyanis a nagy teljesítménysűrűséggel az energiafogyasztás és a kibocsátott hő mennyisége is növekszik” – mondta Bíró Viktor, az APC délkelet-európai regionális menedzsere.

Az APC szerin a blade szerverek bevezetésének megtervezése azért is jelent komoly technikai kihívást, mert az egy racken belüli energiafogyasztás gyakran meghaladja a 3000 wattot, ami helyi túlmelegedést okoz az adatközpontokban, így új hűtési módszerek bevezetésére van szükség. Az új weboldalon számos olyan információ megtalálható, amely segít a túlmelegedés és az energiafogyasztás okozta kihívások megfelelő megközelítésében és megértésében. Emellett technikai dokumentumok, kiépítési útmutatók, a teljes birtoklási költség (Total Cost of Ownership - TCO) tervezését segítő útmutatók és más dokumentumok is elérhetők az oldalon.

  • Kapcsolódó cégek:
  • APC

Azóta történt

Előzmények