Távozik a Samsungtól az amerikai mobilüzletág vezetője

Kevin Packingham, a Samsung amerikai mobilos üzletágának termékfejlesztésért felelős vezetője, akinek például kulcsszerepe volt a Galaxy-széria bevezetésében, elhagyja a dél-koreai vállalatot – tudta meg a The New York Times.

A csak szűk belső körben bejelentett távozás okáról először nem adtak ki hivatalos információkat, a Times kérdésére Ashley Wimbery, a Samsung Mobile szóvivője még arról sem akart beszélni, hogy melyik fél kezdeményezte a szerződésbontást, csak annyit mondott, hogy Packingham megy, megköszönte eddigi munkáját, és sok szerencsét kívánt neki a továbbiakban.

Packingham igen fontos szerepet játszott a Samsung Mobile-nál, az ott töltött két éve alatt jelentek meg a cég azon telefonjai, melyek már valódi versenytársai lettek a konkurens Apple készülékeinek, és ő volt az, aki az amerikai értékesítés vezetőjeként a szolgáltatókkal folytatott eredményes egyeztetései és új értékesítési stratégia bevezetése után ténylegesen nagy piaci szereplővé tette a Samsungot az Egyesült Államokban.

A Times cikke után Packingham nyilatkozott a The Wall Street Journalnak, és azt mondta, hogy a nagy feladatot, a Samsung csúcstermékeinek amerikai felfuttatását megoldotta, működő rendszert épített ki, most „már nem igazán szórakoztató” a munka, és új kihívásokat keres.

Azóta történt

  • Új erőre kaphat a Tizen operációs rendszer

    Lassan már követni is nehéz, milyen mobil operációs rendszerek összeolvadásából és mutációjából, milyen cégek támogatásával készül a Tizen, de most új lendületet kaphat az Android egyik lehetséges alternatívája.

Előzmények