Dél-Korea: újabb lépés az 5G felé

A KT és a Samsung sikeresen létrehozta a világ első 5G kapcsolatát végpontok közötti 5G hálózatokon keresztül.

A KT (Korea Telecom) és a Samsung Electronics bejelentette, hogy közösen sikerült létrehozniuk és bemutatniuk a világ első 5G kapcsolatát végpontok közötti 5G technológiákra épülő hálózaton keresztül. A tesztre Dél-Koreában, Suwon városában került sor, a Samsung Digital City (Digitális Város) nevű fejlesztőközpontjában.

A prototípus bázisállomások és saját fejlesztésű specifikációkon alapuló készülékek közötti kapcsolatot demonstráló más bemutatóktól eltérően a KT és Samsung bizonyítási koncepciója a PyeongChang 5G Special Interest Group (SIG) közös specifikációját használja, amelyet szolgáltatók és forgalmazók globális csoportja fejlesztett ki. Ez a csoport jelenleg az 5G mobilszolgáltatások legfontosabb műszaki követelményeinek meghatározásán dolgozik, és arra készül, hogy 2018 elején üzembe helyezi a világ első 5G mobilszolgáltatásának próbaváltozatát.

„A mai siker arra a közös specifikációra épül, amely az iparág több vezető szereplőjének együttműködésével készült el, és amely alapul szolgál majd ahhoz, hogy a 2018-as pyeongchangi téli olimpián kiépíthessük a világ első 5G mobilszolgáltatásának próbaváltozatát” – mondta el Sungmok Oh, a KT hálózati divíziójának vezetője. „2016-ban a KT továbbra is azon dolgozik, hogy tesztelje a különböző gyártók rendszerei közötti 5G együttműködést, 2017-ben pedig már egy teszthálózatot állítunk üzembe részletesebb vizsgálatok céljából.”

A 28 GHz-es spektrumot alkalmazó teszt során a KT és a Samsung bemutatta a vezeték nélküli kapcsolatok teljes szinkronizálását, az IP-címek kiosztását, a biztonsági protokollok megvalósítását és a készülékek internetes elérését egy 5G virtualizált maghálózaton keresztül.

Azóta történt

Előzmények