Jelentős átszervezések a Samsungnál

A Samsung egy éven belül már a második jelentős átszervezést jelentette be tegnap. Új a vállalat  vezérigazgatója, Geesung Choi, s ezzel egy időben Jay Y. Lee lett az újonnan létesített üzemviteli ágazat igazgatója, illetve Ju-Hwa Yoont nevezték ki pénzügyi igazgatónak. Yoon-woo Lee, jelenlegi ügyvezető alelnök megtartotta igazgatótanácsi elnöki tisztét.

A változtatások az egyes vállalatrészek függetlenítését célozzák, ahol minden egyes üzleti egységet egy különálló vállalathoz hasonlóan lehet irányítani saját elnökkel és pénzügyi igazgatóval. A Samsung Koreán leányvállalatai a cég informatikai és szórakoztató-elektronikai üzletágától teljesen független egységeiként működnek tovább. A Samsung korábban két fő üzletág (digitális média és kommunikáció, valamint készülékek) alá rendezett 10 divízióval rendelkezett. Az átszervezés keretében a kétpilléres struktúrát egy egységes konszernirányítás és a C-Suite egység alá rendezett hét független vállalati egység váltja fel.

A Samsung konszolidált üzemi eredménye az idei első kilenc hónapjában elérte a 7,22 ezer milliárd vont (6,08 milliárd dollár a szeptember 30-ai állás szerint) 97,05 ezer milliárd von értékesítési árbevétel (81,69 milliárd dollár) után. Összehasonlításképpen: a 2008-as egész éves üzemi eredmény 6,03 ezer milliárd von (4,8 milliárd dollár) volt 121,29 ezer milliárd von (96,5 milliárd dollár) értékesítési árbevétel után.

Azóta történt

Előzmények