Közösen fejleszt SSD-ket a Seagate és a Samsung

A háttértárolók és memóriagyártók két nagy cége, a Seagate és a Samsung a múlt hét végén jelentették be, hogy fejlesztési és licencelési együtműködési megállapodást kötöttek, melynek célja, hogy közösen dolgozznak a vállalati szektor, vagyis szerverek számára készítendő új flashmemóriás háttértárolók (SSD) kifejlesztésén és előállításán.

A megállapodás értelmében a Seagate e téren elért eredményeit és a Samsung 30 nanométeres (MLC NAND) technológiáját kombinálják a következő SSD-nemzedékekben. „A Seagate már felismerte, hogy az SSD-technológia milyen fontos szerepet játszik az iparágban…” – nyilatkozta az e téren még igen kevés terméket kínáló cég vezetője, Steve Luczo, míg Changhyun Kim, a Samsung alelnöke szerint a szokásos elvárások mellett (megbízhatóság, teljesítmény stb.) kiemelt szerepet tulajdonítanak az új termékek esetében az energiahatékonyságnak, hogy minél környezetbarátabb és kisebb fogyasztású eszközökkel lépjenek a piacra.

Azóta történt

  • Piacon a végtelen kapacitású pendrive

    Újragondolta az USB-s adattárolók koncepcióját egy dubaji vállalkozás. Az Infinitec USB drive iránt állítólag nagy a kereslet.

  • Remekül fogynak a merevlemezek

    Egészséges év végi forgalomra számíthatnak a HDD-gyártók – mondja a piackutató. A Western Digital marad a legnagyobb.

Előzmények