Samsung notebookok: tavasztól a magyar piacon

Hirdetés

A Samsung 2010 februárjában Magyarországon is megkezdi notebookjainak és netbookjainak forgalmazását – jelentette be ma a hazai leányvállalat. Első lépésben négy szériában tíz új modellt – hat noteszgépet és négy netbookot – dob piacra hazánkban a dél-koreai cég.

Mivel a konfigurációkat csak később jelentik be, a pontos specifikációk egyelőre nem nyilvánosak. A vállalat közleménye csupán annyit árul el, hogy a netbookok esetében „több újdonságra” számíthatnak a vásárlók, többek között akár 12 órás akkumulátoros üzemidőre és a teljes szélességű LCD-kijelzőre, bármit is jelentsen ez.

A Samsung az Egyesült Királyságban január és augusztus között a hordozható számítógépek piacának 7,6 százalékát szerezte meg úgy, hogy forgalmának több mint a felét adták a netbookok. Németországban az arány még jobban eltolódott e termékkategória irányába, ott a 8 százalékos piaci részesedés 65 százaléka a netbookeladásokból származott.

Azóta történt

Előzmények

  • Nagyot szólt az Atom

    Az Intel fölénye a notebookokba és szerverekbe szánt chipek szegmensében lehengerlő. Az AMD a desktopokban erősebb.

  • Szupernotebookot mutatott be a Dell

    Vezeték nélküli töltő és dedikált ARM-processzor az instant Linuxhoz – többek között ezek jellemzik a Latitude Z szériát, amely nagyon trendi és nagyon modern.

  • Saját netbookot dob piacra a Nokia

    A világ első számú mobiltelefon-gyártója belép a hordozható számítógépek piacára.