Máris kiszirvárgott a Windows 8.1 Update 1

Ahogy arról néhány napja az IT café is beszámolt, elkészült a Windows 8.1 Update 1. A frissítés április 8-án, a szokásos patch-kedden várható, azonban a türelmetlenek egy kiskaput kijátszva a Windows Update-en keresztül juthattak hozzá az egeret és billentyűzetet használók kegyeit kereső frissítés véglegesnek szánt verziójához.

Windows 8.1 update 1
Windows 8.1 update 1 [+]

A Microsoft azóta javította a hibát, a fórumokon egyre több felhasználó jelzi, hogy már nem működik a trükk, a regisztrációs adatbázis átállításával nem lehet hamarabb hozzájutni a frissítéshez. Ez azonban nem akadály a bátraknak, több helyre is felkerült a telepítőcsomag azóta.

A Microsoft legújabb operációs rendszerét számos kritika éri, a cég pedig igyekszik menteni a Windows 8 becsületét. A 8.1-es kiadással már tettek egy lépést a klasszikus beviteli eszközöket használók felé, a Start gomb visszahozása azonban kevésnek bizonyult, így most újabb frissítést adnak ki.

Előzmények

  • „A Windows 8 egy katasztrófa”

    Paul Thurrott, a világ talán legismertebb Microsoft-bloggere a közelgő Windows 8.1 Update 1 frissítés kapcsán fakadt ki, hosszan ostorozva azt a hozzáállást és stratégiát, ami a Windowst mostani helyzetébe juttatta.