Elkészült a Windows 8.1 Update 1

A ZDNet és a WZor információi szerint már a gyártóknál van a Mobile World Congress-en bejelentett Windows 8.1 Update 1. Az RTM (release to manufacture, azaz gyártásra kész) verzió kódja február 21-én került végleges státuszba. Az MSDN-előfizetők várhatóan már április 2-án letölthetik az operációs rendszer frissítését, a Windows Store-ban pedig valószínűleg a Microsoft szokásos patch-keddjén, április 8-án lesz elérhető mindenki más számára.

Az év első nagyobb rendszerfrissítése a tavaly megjelent 8.1 után elsősorban újra a számítógépüket inkább a hagyományos módon, egérrel és billentyűzettel irányító felhasználóknak próbál kedvezni. Ez a tábor még mindig jelentős méretű, a Microsoft pedig az egyre nagyobb versenyben nem engedheti meg magának, hogy az érintésvezérlés és az érintőképernyős számítógépek erőteljes promotálása mellett ne foglalkozzon az ő igényeikkel is. Ahogy Joe Belfiore is fogalmazott az MWC-n tartott előadásában: bár saját felméréseik szerint a Windows 8-at érintőképernyős eszközön használók általánosságban elégedettebbek a felhasználói élménnyel, a Microsoft érti és elfogadja, hogy még sokan vannak azok, akik nem ezt az utat járják. Az Update 1-gyel érkező újdonságokkal egy korábbi cikkünkben már részletesen foglalkoztunk.

Mary Jo Foley belsős információkra hivatkozva azt is írja, hogy a Microsoft idén még egy nagyobb frissítést is kiadhat a Windows 8-hoz, de az ütemterv még nincs rögzítve a vállalaton belül, így lehet, hogy a következő nagyobb csomag jövő év elejére csúszik.

Előzmények

  • Ingyenes vagy olcsó Windows 8.1 jöhet

    A Windows 8.1 with Bing az eddig kiszivárgott információk szerint a Microsoft kísérlete egy ingyenes, vagy nagyon olcsó Windows-verzió kiadására.

  • Jelentősen csökkenti a Windows 8.1 licencdíját a Microsoft

    A változás azonban csak a belépő kategóriás, 250 dollárnál olcsóbb PC-kre szánt operációs rendszerek árazását érinti.

  • 200 millión túl a Windows 8

    Bár az értékesítés üteme a kezdeti lendület után jelentősen lassult, a Windows 7 pedig nagyságrendekkel jobban teljesített, ez a szám nem tartalmazza a vállalatok által vásárolt mennyiségi licenceket.