Az Oracle Oktatási Alapítványa versenyt indít

A ThinkQuest Narrative Competition 2009, az Oracle Oktatási Alapítvány (Oracle Education Foundation – OEF) által szponzorált új oktatási versenyt a 9–19 éves korosztály számára írták ki.

A verseny célja, hogy a tanulókat olyan fontos, a 21. században nélkülözhetetlen készségek kifejlesztésére ösztönözze, mint a kommunikáció, a kreativitás, a csapatmunka és a modern technológiához kapcsolódó készségek. A csapatok az OEF ThinkQuest Projects platformján tehetik közzé a globális horderejű – a világméretű éhínségtől a környezetvédelmi kérdésekig terjedő – problémákkal kapcsolatos ötleteiket.

A ThinkQuest Projects projektkörnyezetben az oktatók és a tanulók csoportos tanulásban vehetnek részt. Ez egy olyan védett, oktatói felügyelettel működő környezet, ahol reklámok nélkül zajlik a tanulás. A csapatoknak négy hónap áll rendelkezésükre ahhoz, hogy a 2009. május 4-i határidőre elkészítsék pályázatukat. A zsűritagok a világ minden táját képviselő főállású oktatókból kerültek ki.

A versenyre befogadott pályázatokat a ThinkQuest Könyvtárban is közzéteszik. A verseny helyezettjei hordozható számítógépeket, tanulmányi ösztöndíjakat és egy, a San Franciscói-öbölben rendezendő díjkiosztó gálára szóló utazást nyerhetnek.

Azóta történt

Előzmények