Magyar fiatalok győztek az Oracle weboldalépítő versenyén

Az Oracle Oktatási Alapítvány (Oracle Education Foundation – OEF) által szponzorált ThinkQuest 2009-es weboldalkészítő versenyen a tanulói csapatoknak szabadon választott témában kellett oktatási portált készíteniük.

A Bornemissza Péter Gimnázium Alapfokú Művészeti és Általános Iskola helyi diákjai „Csokoládészimfónia” nevű weboldalukkal nyerték meg a 15 éven aluliak kategóriájának viadalát. A honlapon különböző oldalakról mutatták be a csokoládét a kakaófa növekedésétől kezdve a csokoládé történetén és készítésén, valamint élettani hatásain és művészetekben történő megjelenítésén át sok-sok ínycsiklandó receptig.

A csapatoknak mintegy nyolc hónap állt rendelkezésükre a kutatómunka elvégzéséhez és a weboldal elkészítéséhez. Önkéntesekből álló nemzetközi zsűri tekintette meg a pályamunkákat, valamint választotta ki a három korcsoport első három helyezettjét és a különdíjasokat összesen 83 ország 955 csapata közül. A győztes csapatok hordozható számítógépeket, digitális fényképezőgépeket, tanulmányi ösztöndíjakat és egy, a San Franciscó-i öbölben rendezendő díjkiosztó gálára szóló utazást nyertek. A versenyre nevezett pályázatokat a ThinkQuest Könyvtárban is közzéteszik, amely a világ legnagyobb, tanulók által kifejlesztett oktatási projekteket gyűjtő tartalomtára.

„A ThinkQuest nem csupán a verseny résztvevői számára járt előnyökkel, hanem minden olyan iskola és magánember számára is, akik a ThinkQuest Könyvtáron keresztül hozzájuthatnak a tanulók által készített fantasztikus segédanyagokhoz” – nyilatkozta Reményi Csaba, az Oracle Hungary Kft. vezetője. „Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ebben a kiélezett nemzetközi versenyben egy magyar csapat szerezte meg az első helyet. Weboldaluk médiatartalomban gazdag, és egy ilyen fiatal csapathoz képest kiváló programozási és kommunikációs készségekről tesz tanúbizonyságot” – fűzte hozzá.

Azóta történt

Előzmények