Nyikorgott a winchester, hát megolajozta

(Infobulvár) Jön a karácsony, jönnek a „leg”-ek, az összesítő listák stb. Az egyik igen érdekes ezek közül a Ontrack Data Recovery adatmentő cég összeállítása, mely a náluk 2007-ben megtörtént legfurcsább adatvesztésekről szól.

Adrian Briscoe, az Ontrack Data Recovery igazgatója csak annyit tudott hozzátenni a listájukhoz, hogy az élet mindig olyan eseteket produkál, amelyeket elképzelni sem tudtak korábban. Legkülönösebb példaként azt a brit kutatót említette meg, akit annyira zavart a merevlemez vinnyogása, hogy fúrt rajta egy lukat, s megolajozta – a nyekergés megadta magát, csakúgy, mint a merevlemez.

A részletes lista cég honlapján olvasható, a maradék kilencen csak átfutunk.

Egy nő a kimosta a pendrive-ját; egy apa gyermekének etetése közben a bébikajába ejtette bele hasonló eszközét; egy horgász a vízbe ejtette laptopját; egy esküvői fényképész felülírta a várva várt fotósorozatot; egy kutató savval öntötte le a külső tárolót; egy ausztrál üzletember heves vitába keveredett tárgyalópartnerével, s dühében hozzávágta a pendrive-ot, amely darabokra törött; egy irodai tűzben csak néhány CD maradt meg – épp a legfontosabbak; egy digitális fényképezőgép egy repülőből esett ki; egy thaiföldi fotós hangyákat fedezett fel a külső winchesterben, ezért befújta a készüléket belülről is rovarirtóval.

Mint az igazgató büszkén elmondta: minden esetben sikeres adatmentést hajtottak végre.

Azóta történt

Előzmények