Nevet váltott az IVSZ

Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) néven folytatja tovább munkáját ezen ágazatok érdekvédelmi szervezete – döntöttek a tegnapi közgyűlésen a részt vevő tagvállalatok képviselői. Az informatikai vállalkozásokat tömörítő szervezethez már évekkel ezelőtt csatlakoztak a konvergens iparágak, így a tagvállalatok között egyre növekvő számban találhatók meg a távközlési és elektronikai vállalkozások is. A mostani névváltás egyértelművé teszi, hogy a szervezet az összességében mintegy 8000 milliárd forint éves árbevételt termelő vállalkozások érdekeit képviseli.

A közgyűlésen Ambrus Zsolt főtitkár elmondta: az IVSZ célja, hogy minél nagyobb számban vonja be tagjai közé a Közép-Magyarországon kívül eső területeken működő informatikai, távközlési és elektronikai társaságokat. Ezért a tagpl döntöttek arról is, hogy az IVSZ elnöksége jogosult lesz regionális szintű, területi szervezet létrehozására. A majdan létrejövő – jogilag az IVSZ-hez tartozó – szervezetek egy-egy régió sajátosságainak, igényeinek megfelelően képviselhetik az ott működő vállalkozások érdekeit.

A közgyűlésen tisztújításokra is sor került. Az IVSZ tagozatai már előzőleg megválasztották vezetőiket, melyet a közgyűlés jóváhagyott. Az Informatika Tagozat Papp Pétert (Kancellár.hu), a Távközlési Tagozat Dr. Kövesi Gabriellát (Magyar Telekom), az Elektronikai Tagozat Gacsal Józsefet (Intel), a Multi Tagozat Veres Zsoltot (IBM), a Nagyvállalati Tagozat Czifra Andrást (Qualysoft), a KKV Tagozat Dobos Attilát (Quattrosoft), a Mikro Tagozat Vicze Gábort (Econet) választotta tagozatvezetőnek.

A közgyűlésen emellett általános elnökségi tagokat is választottak, ennek eredményeképpen a következő szakemberek kerültek be a szervezet elnökségébe: Bojta János (TCORGAN), Bozsó Julianna (VirusBuster) és Vinnai Balázs (IND).

Azóta történt

Előzmények