Már lehet nevezni a Kovács Attila-díjra

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT), az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) és az Informatika a Társadalomért Egyesület (Infotér) közösen hirdeti meg Az év informatikai újságírója díjat, amelyet a közelmúltban elhunyt kiváló újságíróról, Kovács Attiláról neveztek el.

A három szakmai szervezet a Kovács Attila-díjjal olyan újságírót kíván elismerni, aki 2010-ben és 2011-ben készült munkáival sokat tett az infokommunikáció népszerűsítéséért, átfogó képet adott az információs társadalom életminőséget javító képességeiről, adottságairól, felhívta a figyelmet az új lehetőségekkel járó, új típusú veszélyekre, illetve beszámolt a modern infokommunikáció mindennapi életre gyakorolt hatásairól. A díjra jelöltek között szerepelhetnek a nyomtatott, az online és az elektronikus (tv, rádió) média képviselői, így akár bloggerek is.

A kiírók 2011. szeptember 30-ig várják a jelöléseket a díjra az NJSZT honlapján. A szakmai szervezetek mellett várják az olvasók, az újságíró kollégák, köztük a korábbi díjazottak jelöléseit is.

A legjobb IT-újságírókat 2005. óta díjazzák, ettől az évtől a díj a 2010 novemberében elhunyt Kovács Attila nevét viseli, aki a 80-as évek elején kezdte újságírói pályafutását a Számítástechnika című havilapnál, ahonnan a mai IDG elődjét jelentő Computerworld Informatika Kft.-hez igazolt, ahol a hírlevél műfaj magyarországi meghonosítását kapta feladatul. Alapító tagja a Prím Kft.-nek, szerkesztette és kiadta a nyílt rendszerekkel foglalkozó OpenX hírlevelet és a telekommunikációról szóló TávLapot. Ezt követően a Monitor hetilap főmunkatársa lett, 1996. óta pedig a Prím Online hírportál vezető szerkesztője, újságírója volt.

A díj odaítéléséről hét főből álló bíráló bizottság dönt, amely a kiírók képviselőiből, valamint kommunikációs szakemberekből áll, átadására a 2011. november 24-én megrendezendő V. Digitális Esélyegyenlőség Konferencián kerül sor.

  • Kapcsolódó cégek:
  • IVSZ

Azóta történt

Előzmények

  • Fejlesztői díjakat adott át a Microsoft Magyarország vezetője

    Drajkó László, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója az „Innovációs Díj 2011” három kategóriagyőztesének nyújtotta át az elismerést igazoló plakettet és a díjakhoz járó támogatáscsomagot.

  • Nevet váltott az IVSZ

    Az idén húszéves érdek-képviseleti szervezet közgyűlésén új tagozatvezetőket, elnökségi tagokat és nevet is választottak.

  • Induló cégeknek ad tippeket az IVSZ

    A szervezet a Start IT Up nevű kezdeményezése részeként a feltörekvő kis- és középvállalkozások vezetőinek tart előadásokat.